Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Έξαλλος ο Ταραντίνο ακυρώνει την ταινία του

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θέλει τα πράγματα να γίνονται με το δικό του τρόπο. Και έχει τόσες ιδέες στο μυαλό του, που όταν κάτι πάει στραβά, δε διστάζει να ματαιώσει ένα πρότζεκτ, ακόμα κι όταν το έχει ήδη ανακοινώσει. Κι αυτό συνέβη, σύμφωνα με το Deadline, με τα νέα του σχέδια για να φέρει στην οθόνη καινούργιο γουέστερν με τίτλο «The Hateful Eight».

Για αυτήν την ταινία είχε ήδη αρχίσει να έρχεται σε επαφή με ηθοποιούς, συγκεκριμένα συζητούσε με τον Μπρους Ντερν και σκόπευε να συγκεντρώσει φέτος το καστ για να αρχίσει γυρίσματα προς το τέλος της χρονιάς. Το σενάριο δόθηκε σε έξι άτιμα – μεταξύ αυτών ο πιθανός πρωταγωνιστής Ντερν, ο παραγωγός Ρέγκι Χάντλιν και οι ηθοποιοί Τιμ Ροθ και Μάικλ Μάντσεν (ο τελευταίος για ρόλο που από κεκτημένη ταχύτητα όλοι αποδίδαμε στον Κρίστοφ Βαλτς) – και όπως προκύπτει κάποιος από το γκρουπ το προώθησε στον ατζέντη του. Όταν ο Ταραντίνο άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα από διάφορους μάνατζερ που προσπαθούσαν να προωθήσουν τα ταλέντα τους σε κάποιον από τους ρόλους της ταινίας, κατάλαβε ότι κάποια διαρροή είχε συμβεί.

«Το έδωσα σε έναν από τους παραγωγούς του Django κι αυτός άφησε έναν ατζέντη να έλθει στο σπίτι του και να το διαβάσει» είπε ο σκηνοθέτης στοχοποιώντας αρχικά τον Χάντλιν. «Αυτό είναι μια προδοσία, αλλά δεν παρέλυσε τα πράγματα, αφού τελικά ο συγκεκριμένος ατζέντης δεν πήρε μαζί του το σενάριο. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο κακόβουλη. Το έδωσα σε τρεις ηθοποιούς. Τον Μάικλ Μάντσεν, τον Μπρους Ντερν και τον Τιμ Ροθ. Ο ένας που ξέρω ότι δεν έκανε τίποτα κακό είναι ο Ροθ. Αλλά ένας από τους άλλους δύο άφησε τον ατζέντη του να το διαβάσει κι εκείνος ο ατζέντης το πάσαρε σε όλο το Χόλιγουντ. Δεν ξέρω πώς στο διάβολο λειτουργούν αυτοί οι γαμημένοι μάνατζερ, αλλά αυτή δεν είναι πλέον η επόμενη ταινία μου. Θα το εκδώσω σαν κείμενο και προς το παρόν αυτό είναι όλο. Το έδωσα μόνο σε έξι άτομα κι αν δεν μπορώ να τους έχω εμπιστοσύνη δεν έχω πια όρεξη να κάνω και την ταινία. Θα προχωρήσω σε επόμενα σχέδια, έχω τουλάχιστον δέκα ιδέες ίδιας προέλευσης με αυτήν» λέει ο Ταραντίνο φανερά εκνευρισμένος με την τροπή των πραγμάτων, αλλά αφήνοντας και μια πόρτα ανοιχτή για μελλοντική αναθεώρηση της απόφασής του: «Εκδίδω το σενάριο και προς το παρόν τελείωσα με αυτήν την ιστορία. Αλλά, τι να πω, αυτό είναι το "μωρό" μου. Κι αν η μούσα με καλέσει στο μέλλον να το κάνω, μπορεί τελικά και να το κάνω».

Ο έμπειρος στους μηχανισμούς της show business δημιουργός αντιλαμβάνεται φυσικά πόσο περιζήτητα είναι τα σενάριά του στους κύκλους των μάνατζερ και των ηθοποιών που θα έδιναν τα πάντα για μια συνεργασία μαζί του. Ωστόσο, αυτό που μοιάζει να τον ενόχλησε περισσότερο είναι ότι μέσα από μια μικρή ομάδα έξι ανθρώπων, τους οποίους εμπιστεύτηκε, το κείμενο κατάφερε να διαρρεύσει. «Παραδέχομαι ότι ότι γουστάρω που ο κόσμος ποστάρει αυτά που γράφω, τα ψάχνει και τα σχολιάζει στο ίντερνετ. Ειλικρινά δε θα ήθελα τίποτα διαφορετικό. Χαίρομαι που εκεί έξω ο κόσμος αγαπάει τις "μαλακίες" μου και κάνουν τα πάντα για τις βρουν και να τις διαβάσουν. Αλλά από την άλλη το έδωσα γαμώτο μόνο σε έξι ανθρώπους. Από αυτήν την εβδομάδα ξεκινάω συναντήσεις με εκδότες» λέει ο σκηνοθέτης, ο οποίος πράγματι αφήνει τα σχέδια για κινηματογραφική μεταφορά των «Hateful Eight» και αρχίζει να σκέφτεται το επόμενο πρότζεκτ του.

Ανάμεσα σε όσα έχει στο μυαλό του, υπάρχει ακόμα ένα σενάριο για το οποίο είχε απλώς δηλώσει ότι «είναι γεμάτος ενέργεια», ξανά με τον Μπρους Ντερντ σε πιθανό lead, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μετά από αυτήν τη δυσάρεστη εμπειρία θα επιμείνει στους ίδιους πρωταγωνιστές. Ό,τι και να συνέβη, ίσως τελικά λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για κάτι ακόμα καλύτερο.


πηγή:e-go.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *