Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μπουτάρης: Οι Θεσσαλονικείς έχουμε κόμπλεξ με την Αθήνα

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, στην οποία, ως συνήθως, δεν μάσησε τα λόγια του, παραχώρησε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο περιοδικό «Εξώστης».

Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του μέσου Θεσσαλονικιού, ο δήμαρχος ανέφερε: «Δεν μπορώ να μας χαρακτηρίσω Ευρωπαίους. Είμαστε κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα και χωριάτες σε σχέση με την πόλη μας. Το τραγικό χαρακτηριστικό αυτής της πόλης είναι η εσωτερική μετανάστευση που από το 1960 και μετά έφερε μη αστικές οικογένειες, οι οποίες όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν ακόμη σ' αυτήν, αλλά και μετά από τόσες δεκαετίες δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν νοοτροπία του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής. Βέβαια δεν βοήθησε καθόλου σ' αυτό και η επαρχιώτικη νοοτροπία που είχε η προηγούμενη διοίκηση, με τη συστηματική αντιπαράθεση με την πρωτεύουσα, με την γκρίνια, κτλ».

Για τον «φτωχό» στολισμό της πόλης είπε χαρακτηριστικά ότι «...θεωρώ τραγική πρόκληση όταν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα συσσίτια να ασχολούμαστε με στολισμούς, λαμπάκια και έλατα ... θα μπορούσαν οι πολίτες να συνεισφέρουν, στολίζοντας ο καθένας σχεδόν ανέξοδα το χώρο μπροστά στο μαγαζί του ή το μπαλκόνι του και συμμετέχοντας έτσι ενεργά σ' όλη την ιστορία του εορτασμού».

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για ανάγκη αξιοποίησης του Ολύμπου, αναδιάρθρωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, αλλά και για την ανώριμη, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση που δέχεται από την αντιπολίτευση ακόμα για το σκουλαρίκι που φοράει: « Αντί να εστιάσουν στα λάθη που έχουν κατά καιρούς γίνει, και να έρθουν να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, το σκουλαρίκι που φοράω. Φόρα κι εσύ αν θέλεις. Δεν είναι κακό. Είναι σαν τα ανόητα σχόλια για το ταξίδι μου στον Βόλο, όπου πήγα με δικό μου αυτοκίνητο, με δικό μου οδηγό, με τη βενζίνη πληρωμένη από το δικό μου πορτοφόλι, και πάλι βρήκαν και λέγανε — και, στην τελική, αν ήθελα να πάω με γκόμενα, όπως τους είπα, δε θα τους έδινα και λογαριασμό. Πρόκειται για τρομερό φαρισαϊσμό».

Μιλώντας για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και την παλαιά κόντρα τους, δήλωσε πως «...είναι τρανό παράδειγμα πώς μια πολύ κακή σχέση μπορεί να μετατραπεί σε ουσιαστική συνεργασία. Μέχρι και για την ανακύκλωση μιλάει από άμβωνος στο ποίμνιο, αποδεικνύοντας έτσι την καλή συνεργασία μας».


Πηγη: Athens Voice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *