Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών - Δυναμική εκπροσώπηση του Νομού Πέλλας

Σε δυναμικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα προχώρησαν χθες οι αγρότες από όλη τη χώρα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. 

Χιλιάδες αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Κρήτη συγκρότησαν το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο, που έγινε ποτέ στην Αθήνα με συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη απέναντι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την Κεντρική Μακεδονία υπήρχαν λεωφορεία από Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, επίσης από την Βόρεια Ελλάδα από Καβάλα, Φλώρινα, Σέρβια Κοζάνης, κ.ά.

Από την Πέλλα μετακινήθηκαν με λεωφορεία αγρότες από τα χωριά Γαλατάδες, Παλαιό Μυλότοπο, Γυψοχώρι, Μαυροβούνι, Καλή, Κρύα Βρύση, Καλλίπολη, κ.ά. με τα πανό από τα μπλόκα του Νομού.

Εκπροσωπώντας τα δυναμικά μπλόκα της Πέλλας τη συγκέντρωση στη πλατεία Βάθη χαιρέτισε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Ν.Πέλλας ο Κάμτσης Χρήστος.

Με το πέρας του συλλαλητηρίου, ακολούθησε μαχητική πορεία με τα δεκάδες πανό των μπλόκων από όλη τη χώρα και με συνθήματα : «Παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα μας», «Μας θέλουν φοβισμένους με κάτω το κεφάλι, εμείς τους απαντάμε με οργάνωση και πάλη», «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, πίσω δεν κάνει η αγροτιά», «Αγρότη πολέμα δε θα σου μείνει στρέμμα», «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»,κλπ. στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με κατάληξη στην πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. 

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά το προεδρείο απουσίαζε και οι αγρότες παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη.

Νωρίτερα το πρωί έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον Διοικητή του ΟΓΑ, όπου μεταξύ άλλων ζήτησαν το όριο συνταξιοδότησης για τις γυναίκες να διαμορφωθεί στα 55 και τα 60 για τους άντρες, να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και να μη γίνει καμία κατάσχεση σε αγρότες για ασφαλιστικές οφειλές.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα υπάρχει νέα κινητοποίηση των αγροτών την Βορείου Ελλάδας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη.







ΠΗΓΗ: logospellas.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *