Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Διαμόρφωση πάρκου και παιδικής χαράς της Πλατείας Μικράς Ασίας στην Έδεσσα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του πάρκου και της παιδικής χαράς της Πλατείας Μικράς Ασίας. Το έργο πραγματοποιείται έπειτα από δωρεά του συμπολίτη μας κ. Κώστα Σταυρόπουλου.

Το πάρκο και η παιδική χαρά θα χωροθετηθούν και θα σχεδιασθούν με τρόπο ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών και των νηπίων με εξοπλισμό (όργανα − κατασκευές), ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για ατομικό ή ομαδικό παιχνίδι. Συγκεκριμένα το εν λόγω έργο αφορά εργασίες ανάπλασης του χώρου του πάρκου με κατάλληλη περίφραξη, διαμόρφωση του δαπέδου και των διαδρόμων και φύτευση ποικίλων φυτών, θάμνων και δέντρων με σκοπό την ποιοτική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του χώρου και την προσέλευση κοινού όλων των ηλικιών. Επιπλέον θα γίνει αντικατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού της παιδικής χαράς με νέο ο οποίος θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές και θα καλύπτει τις απαιτήσεις για ασφαλή και δημιουργική απασχόληση των παιδιών και νηπίων.

Στόχος του Δήμου Έδεσσας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς και ελκυστικού χώρου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου δήλωσε: «η αισθητική αναβάθμιση των πάρκων και η δημιουργία ασφαλέστερων παιδικών χαρών βρίσκεται στον κεντρικό σχεδιασμό του Δήμου Έδεσσας. Θέλω εκ μέρους όλων των δημοτών της Έδεσσας να ευχαριστήσω τον κ. Κώστα Σταυρόπουλο για την συγκινητική του χειρονομία». 



Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *