Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δυναμική εμφάνιση στην πρεμιέρα των play-off για τις γυναίκες Ικάρου Έδεσσας

Το όμορφο «ταξίδι» των αγώνων play-off για την άνοδο στην Α2 κατηγορία του βόλλεϋ ξεκίνησε ( Σάββατο 22/3/2014 ) με πρώτη … στάση στην Κοζάνη. Οι γυναίκες του Ικάρου Έδεσσας πραγματοποιώντας δυναμική εμφάνιση και κάνοντας κατάθεση ψυχής στην πρεμιέρα των αγώνων, έφτασαν στην κυριολεξία μια… ανάσα από μια σπουδαία νίκη, αφού το παιχνίδι κρίθηκε στο τάι-μπρέικ με 16-14.

Οι Εδεσσαίες στάθηκαν όρθιες μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο που… «έβραζε» και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τον τελευταίο πόντο. Μπορεί να έχασαν με 3-2 σετ, μπορεί να μην έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά άντεξαν στην πίεση σε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και έδειξαν χαρακτήρα σαν ομάδα, κάτι που είναι βασικότατο για τη συνέχεια.


Οι Εδεσσαίες ξεκίνησαν αποφασιστικά το 1ο σετ και με κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού τους την ηρεμία, είχαν σε όλη τη διάρκεια του σετ τον πρώτο λόγο. Έχοντας άριστη υποδοχή προηγήθηκαν 8-12, τα πολλά χαμένα σέρβις όμως έκαναν το 14-14. Συνήλθαν σύντομα, με ένα ξέσπασμα έκαναν το 18-23 και παρά την πίεση που δέχτηκαν στο τέλος, πήραν το σετ με 23-25. Η Κοζάνη κέρδισε τα 2 επόμενα σετ με το ίδιο σκορ 25-20 και με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Ίκαρος κάνοντας κακό ξεκίνημα βρέθηκε να χάνει με 5-0 και μετά … κυνηγούσε το σκορ. Κατάφερνε να πλησιάσει στους 2-3 πόντους, αλλά μέχρι εκεί αφού η ανατροπή δεν ήρθε. Στο 4ο σετ τα κορίτσια του Ικάρου ήταν απολαυστικά και ανάγκασαν τους θεατές να … σιωπήσουν! Αν και έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο ( 2-1 σετ σε βάρος τους ) βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν. Παρά το γεγονός ότι έχαναν με 9-7, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με φοβερό σέρβις έκαναν το γήπεδο …εκκλησία. Αρχικά με ένα 0-9 έκαναν το 9-16 και συνολικά με σερί 4-17 πήραν το σετ 13-25 και ισοφάρισαν σε 2-2! Στο τάι-μπρέικ οι 2 ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με πολύ μικρό προβάδισμα των γηπεδούχων ( 8-6, 9-7 ), που στη συνέχεια απέκτησαν σοβαρό πλεονέκτημα με 13-9. Στο σημείο αυτό μίλησε πάλι η καρδιά των κοριτσιών του Ικάρου που ισοφάρισαν 13-13 και 14-14, πάλεψαν για την ολική ανατροπή αλλά ο παράγοντας τύχη είχε διαφορετική γνώμη…


 
 
Ακριβοδίκαιη υπήρξε η διαιτησία του κ. Λιάρου, σε αντίθεση με τον 2ο διαιτητή από την Κοζάνη που προσπάθησε σε κρίσιμα σημεία να σπρώξει την τοπική ομάδα και γενικά μάλλον βρισκόταν … αλλού.
Η τύχη γύρισε την πλάτη της στην ομάδα του Ικάρου, με αποτέλεσμα να χαθεί στις λεπτομέρειες το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά οι αθλήτριές του είναι άξιες συγχαρητηρίων γιατί έπαιξαν ψυχωμένα και επέδειξαν αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και τρομερή αγωνιστικότητα! Αν συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα και το ίδιο πάθος την προσπάθεια και πιστέψουν περισσότερο στις δυνατότητές τους, είναι βέβαιο ότι αγώνα με τον αγώνα θα πλησιάζουν ολοένα και πιο πολύ στην κατάκτηση του στόχου.


ΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣÂ - ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 3-2Â ( 23-25, 25-20-25, 25-20, 13-25, 16-14 )


Η σύνθεση της ομάδας (Ρέτζιου Ευτυχία-Σημάδης Γιάννης) Θεοδώρου Αφροδίτη- Παπαδοπούλου Φωτεινή- Μαρινίδου Όλγα – Κίτσου Ελένη -Λίτσα Μαρέλντα- Μαλιούφα Αντιγόνη- Χατζηραβδέλη Βάσω- Καρούση Μαρία- Μιμιλίδου Γεωργία – Κάγγα Ευαγγελία – Αργυρίου Ειρήνη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *