Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο Μίκης Θεοδωράκης απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο του Ωρωπού (Σαν σήμερα 13/4)

1925 συνεχίζονταν οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, έπειτα από την ανταλλαγή των πληθυσμών των δυο χωρών.

1936 πέθανε σε ηλικία 60 ετών από συγκοπή ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Δεμερτζής. Τον διαδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιωάννης Μεταξάς ο οποίος, αν και έλαβε ψήφο ανοχής από τη Βουλή, λίγο αργότερα κήρυξε δικτατορία.

1970 ο Μίκης Θεοδωράκης απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο του Ωρωπού, όπου είχε φυλακιστεί από τη χούντα.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Moυσική 13/4
1944 Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μπασίστες και μέλος των Jefferson Airplane, ο Jack Casady (John William Casady) γεννήθηκε στην πόλη Ουάσιγκτον. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1965. Γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Somebody To Love" και "White Rabbit". Θεωρούνται από τους κύριους εκφραστές της μουσικής σκηνής του Σαν Φρανσίσκο. Το 1996 το όνομα του, μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος Jefferson Airplane, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1962 Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers, Hillel Slovak (1962-1988) γεννήθηκε στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ. Μαζί με τους Red Hot Chili Peppers ηχογράφησε δύο άλμπουμ, τα "Freaky Styley" (1985) και "The Uplift Mofo Party Plan" (1987).
Αθλητισμός 13/4

 
 13/4/1999 Με δυο ασίστ στον αγώνα Ολυμπιακός-Μαρούσι για την Β’ φάση των play-offs, ο Τζον Κόρφας γίνεται ο πρώτος ασίστερ στην ιστορία της Α1 (κανονική & playoffs) φτάνοντας τις 1.000

13/4/1999 Πεθαίνει ο παλαίμαχος παλαιστής του κατς Γιώργος Καρπόζηλος

13/4/1999 Πεθαίνει σε ηλικία 22 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο ο Γιάννης Γρίσπος, διεθνής χαντμπολίστας των ΙΕΚ Ξυνή


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *