Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Χωρίς αλλαγές το μηχανογραφικό του 2014 - Εντός των επόμενων ημερών η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές

Δεν αναμένονται αλλαγές στο μηχανογραφικό του 2014 ως προς τον αριθμό των τμημάτων του περιλαμβάνονται σε αυτό. Το παραπάνω προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας για τον αριθμό εισακτέων ανά τμήμα και εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Αν και κατά καιρούς διατυπώθηκαν ερωτήσεις για την έναρξη λειτουργίας τμημάτων σε Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ασιατικών Σπουδών) και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Αρχιτεκτονική) ωστόσο τα τμήματα αυτά δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα στο μηχανογραφικό δελτίο.

Ο συνολικός αριθμός των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό του 2014 θα ανέρχονται σε 440. Στον πιο πάνω αριθμό θα πρέπει να προστεθούν τα τμήματα των στρατιωτικών σχολών καθώς και των σχολών της αστυνομίας και του εμπορικού ναυτικού.

Μια μικρή αλλαγή του φετινού μηχανογραφικού είναι ότι το τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα απαιτεί εξέταση σε ειδικά μαθήματα. Το εν λόγω τμήματα εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο.


1ο επιστημονικό πεδίο


ΣΣΑΣ Στρατολογικό


ΣΣΑΣ Ψυχολογίας



2ο επιστημονικό πεδίο


Ευελπίδων Όπλα


Ευελπίδων Σώματα


ΣΝΔ Μάχιμοι


ΣΝΔ Μηχανικοί


Σχολή Πλοιάρχων ΑΕΝ


Σχολή Μηχανικών ΑΕΝ


Ικάρων Ιπτάμενοι


Ικάρων Μηχανικοί


ΣΜΥ Όπλα


ΣΜΥ Σώματα


ΣΜΥΝ



3ο επιστημονικό πεδίο


ΣΣΑΣ Ιατρικό


ΣΣΑΣ Οδοντιατρικό


ΣΣΑΣ Κτηνιατρικό


ΣΣΑΣ Φαρμακευτικό


Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)



4ο επιστημονικό πεδίο


Ευελπίδων Όπλα


Ευελπίδων Σώματα


ΣΝΔ Μάχιμοι


ΣΝΔ Μηχανικοί


Σχολή Πλοιάρχων ΑΕΝ


Σχολή Μηχανικών ΑΕΝ


Ικάρων Ιπτάμενοι


Ικάρων Μηχανικοί


ΣΜΥ Όπλα


ΣΜΥ Σώματα


ΣΜΥΝ


ΣΤΥΑ



5ο επιστημονικό πεδίο


ΣΥΔ


ΣΣΑΣ Οικονομικό


Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας


Σχολή Αστυφυλάκων



Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι δεν αναμένονται αλλαγές στις ειδικές κατηγορίες των στρατιωτικών σχολών καθώς η απόφαση του ΣτΕ αφορούσε τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης έχει γνωστοποιηθεί, μέσω της εγκυκλίου που στάλθηκε στα σχολεία, ότι για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 δεν θα δεχθούν εισακτέους η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων.



Αναμένεται η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές


Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές θα πρέπει να καταθέσουν μια σειρά δικαιολογητικών στο τμήμα πρώτης προτίμησης σε αποκλειστική προθεσμία που θα αναφέρεται στην προκήρυξη. Το 2013 η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές ανακοινώθηκε στις 4 Απριλίου.


Για φέτος δεν έχει εκδοθεί ακόμα η προκήρυξη η οποία αναμένεται εντός των ημερών. Δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές μπορούν οι υποψήφιοι να ανατρέξουν στην προκήρυξη του 2013 προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν.



ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *