Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Εύαθλος Πολυκάστρου - Πανεδεσσαϊκός 60 - 70

Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Πανεδεσσαϊκός «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας από τον πρώτο αγώνα απέναντι στο Πολύκαστρο επικρατώντας με 60-70 και πλέον το προσεχές Σάββατο έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη που θα οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος
και την πολυπόθητη άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. 


Ο αγώνας

Ο Πανεδεσσαϊκός ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα στηριζόμενος στην δυνατή του άμυνα και με επιθετικό κρεσέντο του Δημητρόπουλου προηγήθηκε 12-18 στο 1ο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο στηρίχθηκε στο ίδιο αγωνιστικό πλάνο με προσαρμογές στην άμυνα πάνω στον Ημερίδη που έμεινε άποντος και βρίσκοντας επιθετικές λύσεις από τον Στρέπκο διεύρυνε το προβάδισμα σε 28-35 με τη λήξη του ημιχρόνου. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Αρβανιτάκης χρεώθηκε με δύο ανύπαρκτα φάουλ από τον πρώτο διαιτητή της συνάντησης κ. Παπαδόπουλο, εξέλιξη που άρχισε να προβληματίζει τον προπονητή του για την περαιτέρω διαχείριση του αγώνα. Δυστυχώς με την έναρξη σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου ο Αρβανιτάκης συμπλήρωσε το 5ο φάουλ και αποχώρησε νωρίς από τον αγώνα αλλάζοντας τα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας του μέχρι το τέλος. Τα υπόλοιπα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν και τα χειρότερα αγωνιστικά για τις δύο ομάδες με τον Πανεδεσσαίκό να χάνει τελείως το ρυθμό του και τους γηπεδούχους να προσαρμόζουν την άμυνα τους πάνω στον Δημητρόπουλο που αντιμετωπίστηκε ιδιαίτερα σκληρά σε κάποιες φάσεις με αποκορύφωμα τον τραυματισμό τους πάνω σε λέι απ ύστερα από αντιαθλητική ενέργεια του αντιπάλου του και την αναγκαστική αποχώρηση του από τον αγώνα στο 28ο λεπτό. Εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες των φιλοξενουμένων ο Εύαθλος επέστρεψε στο παιχνίδι μειώνοντας τη διαφορά στους δύο πόντους με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου(44-46). Τα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν δραματικά για τις δύο ομάδες με την γηπεδούχο ομάδα να ισοφαρίζει και τον Πανεδεσσαϊκό να βρίσκει λύσεις με τρίποντα των Τσάμη και Γεωργιάδη και να δημιουργεί μικρή διαφορά. Στο 35ο λεπτό νέα ατυχία χτύπησε την ομάδα του Γιώργου Χασάπη με τον Θεοδώρου, ο οποίος πάτησε πόδι αντιπάλου ύστερα από διεκδίκηση μπάλας τραυματίζοντας τον αστράγαλο του και αποχωρώντας και αυτός αναγκαστικά από τον αγώνα. Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά μίλησε η κλάση του Χατζηχαρίση ο οποίος με σωστές επιλογές στην επίθεση και με συμπαραστάτες τους συγκινητικούς σε όλο τον αγώνα Τσάμη, Γεωργιάδη και Στρέπκο οδήγησαν την ομάδα της Έδεσσας στη μεγάλη νίκη που της δίνει το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο στην υπόθεση άνοδος.

Κριτική 

Πολύ καλά διαβασμένος ο Πανεδεσσαϊκός επέβαλε από την αρχή το ρυθμό του και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα τους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας να κάνουν παιχνίδι. Παρά τις ατυχίες που προέκυψαν κατά την εξέλιξη του αγώνα οι πράσινοι αντέδρασαν εξαιρετικά βγάζοντας τα ψυχικά τους αποθέματα στα κρισιμότερα σημεία και πέτυχαν σπουδαία νίκη, κόντρα στα προγνωστικά που ιδιαίτερα μετά το 30ο λεπτό ήταν εις βάρος τους. Ο Γιώργος Χασάπης έμεινε ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες του που απέδωσαν τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση.

Ο επόμενος κρίσιμος αγώνας για τον Πανεδεσσαϊκό με το Πολύκαστρο προγραμματίστηκε το Σάββατο 03/05/2014 και ώρα 20:00 στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας. Οι πράσινοι θέλουν να κάνουν το 2-0 και να τελειώνουν το γρηγορότερο τη σειρά που θα κρίνει τον πρωταθλητή, αποφεύγοντας να ταξιδέψουν εκ νέου στη δύσκολη έδρα της ομάδας του Κιλκίς. Ο φίλαθλος κόσμος της Έδεσσας που βρέθηκε κοντά στην ομάδα και τη στήριξε δυναμικά όλη τη σεζόν αναμένεται για έναν ακόμη αγώνα να δώσει δυναμικό παρόν και να βοηθήσει τον Πανεδεσσαϊκό να κάνει την υπέρβαση.

Με λάθη η διαιτησία και για τις δύο ομάδες που δεν επηρέασαν όμως το αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 1ο(18-18), 2ο(16-17)28-35 ημίχρονο, 3ο(16-11)44-46, 4ο(16-24)60-70 τελικό.


ΕΥΑΘΛΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ(Ακριτίδης): Σιώπκας 2, Ημερίδης 15(2 τριπ.), Πολυχρονίδης 12(2 τριπ.), Ζεμπεκίδης, Κουλούκης 4, Παπαδόπουλος 10, Πούλος 6, Λέφας, Τσιτουρούδης, Γκαντίδης 4,Καραστογιάννης, Κουτούλας. 


Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(Χασάπης): Στόμας, Στρέπκος 9, Χατζηχαρίσης 12(1 τριπ.), Θεοδώρου 8, Κληντσάρης, Τσάμης 11(1 τριπ.), Αρβανιτάκης 6, Χρήστου, Σίπκας, Γεωργιάδης 8(2 τριπ.), Τακατζόγλου 6(1 τριπ.), Δημητρόπουλος 10(2 τριπ.).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *