Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η δολοφονία του Θεόδωρου Δηλιγιάννη (Σαν σήμερα 31/5)

1905 στην Ελλάδα, δολοφονήθηκε στην είσοδο της Βουλής ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης από έναν χαρτοπαίκτη και ιδιοκτήτη λέσχης, επειδή είχε διατάξει το κλείσιμο των λεσχών.

1915 Θρίαμβος Βενιζέλου στις εκλογές. Λαμβάνει τις 185 από τις 316 έδρες της Βουλής με το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Οι ψηφοφόροι τάσσονται με τη θέση του Βενιζέλου για έξοδο στον πόλεμο στο πλευρό της «Αντάντ».

1977 πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, κριτικός και μεταφραστής, Βασίλης Ρώτας.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 31/5
 
1944 Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Mick Ralphs (Michael Geoffrey Ralphs) γεννήθηκε στο Στόουκ Λέισι της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Mott the Hoople και το 1973 έφυγε για να δημιουργήσει μαζί με τον Paul Rodgers τους Bad Company, με τους οποίους γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Can't Get Enough" και "Feel Like Makin' Love". Το 1984 συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα των Pink Floyd, David Gilmour για την περιοδεία About Face.

1948 Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός John Bonham (John Henry Bonham 1948-1980) γεννήθηκε στο Ρέντιτς της Αγγλίας. Υπήρξε βασικό μέλος και ντράμερ των Led Zeppelin. Συνεργάστηκε σε στούντιο για ηχογραφήσεις με καλλιτέχνες όπως οι Roy Wood, Wings κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Classic Rock, "The Greatest Rock 'n' Roll Drummer in History", βρίσκεται στην πρώτη θέση. Επηρέασε ντράμερ όπως οι Roger Taylor (Queen), Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters, Them Crooked Vultures), Charlie Watts (The Rolling Stones) κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς ντράμερ της rock μουσικής.
Αθλητισμός 31/5
 
31/5/2009 Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Ολυμπιακό με 94-81 στον 4ο τελικό των play-offs και κατακτά το 11ο πρωτάθλημα τα τελευταία 12 χρόνια. Ο 35χρονος Φραγκίσκος Αλβέρτης συμπληρώνει 19 χρόνια με την ομάδα (1990-2009), φτάνει τους 24 τίτλους με τον Παναθηναϊκό (11 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 7 Κύπελλα, 5 Κύπελλα Ευρώπης και 1 Διηπειρωτικό) και αποχωρεί από την ενεργό δράση.

31/5/2008 Ο 21χρονος Τζαμαϊκάνός Usain Bolt κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ με 9.72 στο Reebok Grand Prix στην Νέα Υόρκη, “κατεβάζοντας” το 9.74 που είχε πετύχει ο συμπατριώτης του Asafa Powell στο Ριέτι της Ιταλίας τον περασμένο Σεπτέμβρη

31/5/1999 Ο Tony Stewart γίνεται ο πρώτος οδηγός που μετέχει σε δύο αγώνες την ίδια ημέρα, σε αγώνα του NASCAR και στο Indianapolis 500

 

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *