Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στα φωτοβολταϊκά - 6,7% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως ως προς τη συμβολή των φωτοβολταϊκών στη συνολική κατανάλωση ενέργειας βρέθηκε η Ελλάδα το 2013, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ). Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα καταφέρνει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς ως προς τη νέα ετήσια εγκατεστημένη ισχύ, με 1.043 νέα μεγαβάτ φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν το 6,7% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ενώ η κατά κεφαλή εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα είναι η πέμπτη υψηλότερη παγκοσμίως.

Αναλυτικά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΣΕΦ:

-Η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά το 2013, αποσόβησε την έκλυση περίπου 2,7 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα.

-Η συνεισφορά των φωτοβολταϊκών στα δημόσια έσοδα, το 2013 στη χώρα:

*Παρήχθη το 0,84% του ΑΕΠ (με το 40% να αφορά εγχώρια προστιθέμενη αξία).
*Εισπράχθηκε ΦΠΑ τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από νέες εγκαταστάσεις.
*Δημιουργήθηκαν νέα φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.
*Οι επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, την περίοδο 2008- 2013, φθάνουν στα 5 δισ. ευρώ.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *