Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αφιέρωμα: Αγρότες του κόσμου. Ποιοι παράγουν τα καθημερινά μας τρόφιμα; (pics)

Καθημερινά στη διατροφή μας χρησιμοποιούμε, φρούτα, λαχανικά και άλλα γεωργικά προϊόντα, τα οποία συχνά εισάγονται από το εξωτερικό και η παραγωγή τους στηρίζει μία ολόκληρη οικονομία.

Ψάχνοντας την πηγή της παραγωγής, ο φωτογράφος του National Geographic, Τζιμ Ρίτσαρντσον, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και φωτογράφησε τους χαμογελαστούς αγρότες που φροντίζουν τα φυτά, οι καρποί των οποίων καταλήγουν στο πιάτο μας.

Φωτογραφίζοντας τους αγρότες του κόσμου μπορεί να ακούγεται εύκολο, ωστόσο η εύρεση τους δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αφού ο Ρίτσαρντσον ταξίδεψε σε διάφορες ηπείρους προσπαθώντας ταυτόχρονα να πετύχει την εποχή που τα χωράφια είναι καταπράσινα και πλούσια.

Από τους καλλιεργητές πατάτας στις Ανδεις, μέχρι την Ασία , την Αφρική , την Ευρώπη , και στη συνέχεια πίσω στη Βόρεια Αμερική, γνώρισε τους πρόσχαρους ανθρώπους που τροφοδοτούν ολόκληρο τον πλανήτη.

Με τη βοήθεια της Συμβουλευτικής Ομάδας Ερευνας για τη Διεθνή Γεωργία (CGIAR ), και πολλές άλλες υπηρεσίες γεωργικών εμπειρογνωμόνων, ο Τζιμ Ρίτσαρντσον ήταν σε θέση να εντοπίσει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας το πρότζεκτ «The Faces of Farming», μια σειρά από πορτρέτα των αγροτών όλου του κόσμου.

Ο Μοχάμεντ Ντομπιμπάρ Ραχμάν (πρώτο πλάνο) και ο Τζινάτ μεταφέρουν ρύζι στο χωριό Τζογκαχάτ στο Μπαγκλαντές



H Ντάντονγκ Ανγκα συλλέγει ρύζι στο Μπαλί κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης συγκομιδής


H Σούμτζα Τραόρε και άλλες γυναίκες αγρότισσες συγκεντρώνονται στη σκιά ενός δέντρου στο Wakoro του Μάλι για τη συγκομιδή φιστικιών


Η Oλεξάντρα Σάλο μαζεύει λάχανα κοντά στο Λβιβ της Ουκρανίας


Ο Σκοτ Ντάουλινγκ και το 50.000 στρεμμάτων αγρόκτημά του στη Νότια Ντακότα κατά τη συγκομιδή σιταριού.



http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *