Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ξεκίνησε από το ΛΑΓΗΕ η πληρωμή των φωτοβολταϊκών αγροτών για τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Στην εξόφληση των αγροτών ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών για τα «υπόλοιπα» των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου αλλά και για τις πληρωμές του Σεπτεμβρίου, προχώρησε χθες Τετάρτη, 7 Μαΐου, το ΛΑΓΗΕ, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε τα εξής: 

- Οι πληρωμές της παραγωγής Ιουλίου - Αυγούστου (εκκρεμότητες) επανεκκινήθηκαν χθες Τετάρτη (7/5) και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα (12/5) 

- Ξεκίνησαν από χθες Τετάρτη (7/5) και οι πληρωμές του μηνός Σεπτεμβρίου 

- Με την ολοκλήρωση των πληρωμών του Σεπτέμβρη, ξεκινά η πληρωμή - εκκαθάριση του τριμήνου: Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2013 με τον αντίστοιχο συμψηφισμό των Πιστωτικών Τιμολογίων. Η διαδικασία πληρωμής του συγκεκριμένου τριμήνου, θα ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου 2014. 

- Οι πληρωμές της παραγωγής των μηνών Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2014, θα γίνουν σε μία κατάθεση (τρίμηνη παραγωγή) και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουλίου 2014 

Η καθυστέρηση στις πληρωμές από τον Ιούλιο 2014, δε θα ξεπερνάει τους 3 - 4 μήνες (σε πρώτη φάση) και ο βραχυπρόθεσμος εφικτός στόχος του Συνδέσμου μας, είναι να πέσει στους 2 μήνες εντός του 2014. 

- Από τη Δευτέρα (12/5/2014) ο κάθε παραγωγός θα γνωρίζει ηλεκτρονικά ενδεχόμενες εκκρεμότητες του με το ΛΑΓΗΕ (ενημερότητες και άλλα), μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του Λειτουργού.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών αναφέρει ακόμη ότι ειδικά για την παρούσα χρονική φάση, θα παραδώσει ομαδικά τις φορολογικές ενημερότητες Μελών του στο ΛΑΓΗΕ, ώστε να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις.



ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *