Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση Ιορδάνη Τζαμτζή για την προστασία αντιχαλαζικής προστασίας στον Νομό Πέλλας

Παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γεώργιο έκανε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα αντιχαλαζικής προστασίας στον Νομό Πέλλας καθώς έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό αναφέρει τα εξής: 

«Κύριε Υπουργέ,

μετά από παρέμβαση μου στον ιδιοκτήτη της εταιρείας 3Δ (είναι η εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ) κ. Σκεπαστιανό Δημήτριο, ενημερώθηκα, ότι υπέγραψε την σύμβαση για την νέα περίοδο αντιχαλαζικής προστασίας από την εταιρεία του, την 3Δ και ότι «άμεσα από την Κυριακή 15 Ιουνίου μπορεί ένα αεροπλάνο να «ενεργεί» δηλαδή να πετά στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας και το επόμενο διάστημα, από 16 Ιουλίου να πετά το δεύτερο αεροπλάνο και από τέλος Ιουλίου και το τρίτο αεροπλάνο της εταιρείας». 

Αυτό όμως «σκοντάφτει» στις διατάξεις του ΕΛΓΑ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σύμβαση η εταιρεία έχει περιθώριο να ξεκινήσει την εφαρμογή της σύμβασης σε 4 μήνες από την υπογραφή της, δηλαδή μέχρι 10 Οκτωβρίου. 

Αυτό αν συμβεί θα είναι καταστροφικό για τους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, οι οποίοι μένουν χωρίς αντιχαλαζική προστασία. 



Κύριε Υπουργέ, 

επειδή πρέπει να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ να πετούν τα αεροπλάνα της αντιχαλαζικής προστασίας , έστω και το 1 αεροπλάνο και στη συνέχεια και τα άλλα, ζητώ να παρέμβετε ΑΜΕΣΑ ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να έχουν οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας αντιχαλαζική προστασία για τις καλλιέργειες τους. 







Ερωτάσθε κ. Υπουργέ



Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε άμεσα να υπάρξει αντιχαλαζική προστασία για τους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας;»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *