Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

H πρώτη γυναίκα στο διάστημα (Σαν σήμερα 19/6)

1963 η ΕΣΣΔ έστειλε την πρώτη γυναίκα στο διάστημα, τη λοχαγό Βαλεντίνα Τερέσκοβα.

1974 στην Κύπρο, συλλαλητήριο κατά της βίας πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, μετά τη νέα έξαρση που είχε σημειωθεί.

1986 η ανεργία στη χώρα μας έφτασε το 7,8% και οι άνεργοι τους 304.000.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 19/6
 
1976 Οι Blue Öyster Cult κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Agents of Fortune". Θα φτάσει μέχρι την εικοστή ένατη θέση του Billboard 200 και το τραγούδι "(Don't Fear) The Reaper" μέχρι την δωδέκατη του Billboard Hot 100.
 
1987 Οι Guns N' Roses κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε Βρετανικό έδαφος σε μια sold out συναυλία στο Marquee Club του Λονδίνου.
 
2005 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart για δεύτερη εβδομάδα βρίσκονται οι Coldplay με το άλμπουμ "X&Y". Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού alternative rock συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου. Θα παραμείνει στην κορυφή συνολικά για τέσσερις εβδομάδες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Speed of Sound", "Fix You", "Talk", "The Hardest Part" κ.α.



Αθλητισμός 19/6
 

19/6/2010 Ο Σουδανός παίκτης του μπάσκετ, Manute Bol, πεθαίνει σε ηλικία 47 ετών. Μέχρι το ντεμπούτο του Gheorghe Muresan (2.31) ήταν ο ψηλότερος παίκτης που εμφανίστηκε ποτέ στο NBA και εξαιτίας αυτού είχε έναν μέσο όρο 3.34 ταπών ανά αγώνα, τον δεύτερο καλύτερο στο NBA.

19/6/2004 Η Νάντια Κομανέτσι ύπταται πάνω από το Times Square της Νέας Υόρκης κρατώντας την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα

19/6/1999 Το Τορίνο αναλαμβάνει την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006 με 53 ψήφους έναντι 36 της Σιόν


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *