Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέο θρίλερ με αεροσκάφος: Εξαφανίστηκε αεροπλάνο της Air Algerie

Την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της ανακοίνωσε πως έχασε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως το αεροσκάφος συνετρίβη στον Νίγηρα. Οι αλγερινοί λένε ότι έχασαν επαφή όταν το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από την πόλη Γκάο του Μάλι.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει την πτώση του αεροσκάφους, προσθέτοντας παράλληλα ότι εντός του βρισκόταν σημαντικός -αλλά απροσδιόριστος, μέχρι στιγμής- αριθμός Γάλλων υπηκόων, όμως, κατά πληροφορίες, την τοποθετεί στην περιοχή του Βόρειου Μάλι.

"Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APS.

Η αεροπορική εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αναζήτηση της πτήσης AH 5017 που εκτελεί το δρομολόγιο αυτό διάρκειας τεσσάρων ωρών συνολικά τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος είναι Airbus A320 ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και σε αυτό επέβαιναν συνολικά 116 άτομα, 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Η Swiftair ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Μπουρκίνα Φάσο στις 01:17 τοπική ώρα και θα έπρεπε να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *