Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Διόρθωση του ΕΦΕΤ για το εμφιαλωμένο νερό που αποσύρθηκε

Λήξης Ιουλίου 2015 και όχι 2014, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΦΕΤ, είναι η παρτίδα εμφιαλωμένου νερού της εταιρείας Σέλι, που αποσύρθηκε κατόπιν μικροβιολογικών ελέγχων, ανακοίνωσε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, ο ΕΦΕΤ και, ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του «προγράμματος επισήμου ελέγχου για τα εμφιαλωμένα νερά» του έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Σέλι», εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης 07/2015, αριθμό παρτίδας L 183141431, που παρασκευάζεται από την εταιρία «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», Πηγή Βερμίου.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε μία σειρά μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή, E. coli, εντερόκοκκοι, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfrigens), ανιχνεύτηκε μία αποικία εντεροκόκκων/ 250ml νερού, αντί απουσίας. Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονικό και μη ασφαλές» (Οδηγία 2009/54/ΕΚ, L 164/45/26.06.2009, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι και Καν.178/2002, L 31/1.2.2002, άρθρο 14).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και κάλεσε τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.


enikos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *