Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Έρχεται νέα πληρωμή για εξισωτική – Διαβεβαιώσεις Καρασμάνη για στήριξη του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών

Τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν στην εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων και μέτρα στήριξης του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στα δυο αυτά επίμαχα ζητήματα αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου των Υδατοκαλλιεργειών. 

Για την εξισωτική αποζημίωση ο κ. Καρασμάνης τόνισε: «Το θέμα δεν δημιουργήθηκε στους δύο μήνες που είμαστε εμείς στην ηγεσία. Δεν το κρατάμε «κάτω από το χαλί», αλλά το έχουμε στη διαφάνεια, στο φως και προσπαθούμε να βρούμε λύση, ώστε ο κτηνοτρόφος να πάρει το μεγαλύτερο ποσό από αυτό της εξισωτικής αποζημίωσης που του αναλογεί. Και πιστεύω ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα υπάρξουν καταθέσεις χρημάτων στους λογαριασμούς τους».

Για το θέμα των ροδακίνων ο κ. Καρασμάνης επισήμανε τα εξής: «Είναι ένα θέμα με το οποίο έχω ασχοληθεί προσωπικά, πριν ακόμα υπάρξει το εμπάργκο. Το είχα αναδείξει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις αρχές Ιουνίου και με τον αρμόδιο επίτροπο, όπου εκεί κατέθεσα στοιχεία και ένα συγκεκριμένο φάκελο και ζήτησα την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών για όλη την περίοδο. Είμαστε σε μία ανοιχτή διαβούλευση. Διεκδικούμε κοινοτικά κονδύλια. Θέλω να διαβεβαιώσω τους ροδακινοπαραγωγούς ότι η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να διασφαλίσει το εισόδημα και να προστατεύσει τον κόπο και τον ιδρώτα των ροδακινοπαραγωγών».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *