Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Νέα τεχνική κατασκοπείας στα smartphones!

Μια ομάδα ερευνητών του Stanford University και η Ισραηλινή εταιρία ασφαλείας Rafael, θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ασφαλείας Usenix την επόμενη εβδομάδα, πως
το γυροσκόπιο των smartphones μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μικρόφωνο, εντοπίζοντας όλα τα ηχητικά κύματα στην περιοχή. 

Ξέρουμε πως το γυροσκόπιο, είναι το εξάρτημα του smartphone χάρη στο οποίο μπορούμε να γέρνουμε το τηλέφωνό μας προς μια πλευρά και να υπάρχει ανταπόκριση στην εφαρμογή ή στο παιχνίδι που παίζουμε. Με το software που ανέπτυξε η ομάδα όμως, μπορεί να αλλάξει η λειτουργία του και να “ακούσει” μια συζήτηση χωρίς να υποψιαστούν τίποτα τα θύματα. 

Ο καθηγητής Dan Boneh του Stanford λέει πως “όποτε δίνεις πρόσβαση στους αισθητήρες της συσκευής σου, υπάρχει η περίπτωση να έχεις ανεπιθύμητες συνέπειες”.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *