Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι «Φλίνστοουνς» κάνουν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο στις ΗΠΑ (Σαν σήμερα 30/9) - Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

1922 Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.

1988εγχειρίστηκε, ύστερα από πολλές μέρες αναμονής και ειδικής αγωγής, ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Χέρφιλντ" του Λονδίνου, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Γιακούμπ.

1993πάνω από 700 άτομα έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, που συγκλόνισε τη Δυτική Ινδία και είχε επίκεντρο 450 χλμ. από τη Βομβάη.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 30/9
1917 Ένας από τους κορυφαίους ντράμερ όλων των εποχών, ο Buddy Rich (Bernard Rich 1917 –1987) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές της jazz όπως οι Joe Marsala, Artie Shaw, Tommy Dorsey, Harry James, Charlie Ventura, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong κ.α. Θεωρείται ότι επηρέασε οποιονδήποτε μετά από αυτόν έπιασε μπαγκέτες στα χέρια του.

1942 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, μέλος του συγκροτήματος The Teenagers, Frankie Lymon (Franklin Joseph Lymon 1942-1968) γεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Το 1955 με παραγωγό τον George Goldner, υπέγραψαν στην δισκογραφική εταιρεία Gee Records από όπου κυκλοφόρησαν την πρώτη τους επιτυχία "Why Do Fools Fall in Love". Ακολούθησαν τα τραγούδια επιτυχίες "I Want You To Be My Girl", "I Promise To Remember", "Who Can Explain?" κ.α. Δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία δεκαπέντε ετών, φεύγει από το συγκρότημα για σόλο καριέρα χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Αθλητισμός 30/9
1659Η πρώτη αναφορά στο αγώνισμα του τένις στην Αμερική γίνεται σε προκήρυξη του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Peter Stuyvesant ο οποίος απαγορεύει τους αγώνες ορισμένες μέρες και θρησκευτικές αργίες
1927Ο Babe Ruth κάνει το 60ό του home run και σπάει το δικό του ρεκόρ μιας σεζόν στην νίκη των NY Yankees με 4-2 επί των Washington Senators. Το ρεκόρ θα κρατήσει μέχρι το 1961 όταν θα το σπάσει ο Roger Maris με 61
1947Το World Series του μπέιζμπολ μεταδίδεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά με σπόνσορες τους Gillette Safety Razor Company και Ford Motor Company. Οι New York Yankees κερδίζουν τους Brooklyn Dodgers με 5-3

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης καθιερώθηκε το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφραστών (FIT) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου, με στόχο να προβάλει τα αιτήματα του κλάδου και να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του επαγγέλματος σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταφραστών έχει ως μέλη της 80 οργανώσεις από 60 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 60.000 επαγγελματίες και διερμηνείς. Μέλη της FIT από την Ελλάδα είναι η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών και Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

   
ΠΗΓΗ: zougla.grretrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *