Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σκέψεις για σταδιακή μείωση κατά 50% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

Προς την κατεύθυνση της σταδιακής μείωσης στο ήμισυ της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κινείται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Επιπλέον, προβλέπεται μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς στις αρχές του 2015 και επιπλέον 20% στο τέλος του.

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια σχετικά με το ποιοι θα ωφεληθούν από τη μείωση της έκτακτης εισφοράς. Αν δηλαδή το «ψαλίδι» θα αφορά όλους τους φορολογούμενους ή να θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα. Το τι ακριβώς θα συμβεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα φανεί με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 το οποίο θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου και ενώ θα έχει ήδη έρθει στην Αθήνα η τρόικα.

Οπως αναφέρει το Mega, από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα εξαρτηθεί ο ρυθμός μείωσης της έκτακτης εισφοράς, η έκταση του "ψαλιδίσματος" του ΕΝΦΙΑ, ο ρυθμός μείωσης του ανώτατου συντελεστή φυσικών προσώπων από το 42% στο 32%, ο ρυθμός μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 15%, η μείωση του συντελεστών του ΦΠΑ. Στο πεδίο της διαπραγμάτευσης θα κριθούν και οι βελτιώσεις στις ρυθμίσεις οφειλών.

Ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πέρα από τις 72 δόσεις - που μπορούν να φτάνουν στις 100 για ειδικές περιπτώσεις - θα καταστεί δυνατό ένα γενναίο "κούρεμα" σε προσαυξήσεις και πρόστιμα αλλά και μείωση του επιτοκίου των δόσεων, που σήμερα ξεπερνά το 8%.




imerisia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *