Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

«Η κόμισσα της φάμπρικας» στο ανοιχτό θέατρο Μαυροβουνίου

Μια καλοπαιγμένη και γουστόζικη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης 10/9/14 οι θεατές που κάθισαν στις ημικυκλικές κερκίδες του ανοιχτού θεάτρου
Μαυροβουνίου Σκύδρας.

Επρόκειτο για την κωμωδία «Η κόμισσα της φάμπρικας» του Κώστα Πρετεντέρη κι Ασημάκη Γιαλαμά που έγινε γνωστότερη από την ομώνυμη κινηματογραφική της επιτυχία του 1969.

Στο θεατρικό «σανίδι» λοιπόν του Μαυροβουνίου αναβίωσαν καταπληκτικά οι κινηματογραφικοί ρόλοι των τότε πρωταγωνιστών Ά. Φόνσου, Σ. Ληναίου, Ν. Ρίζου, Μ. Κρεββατά κ.α.

Το ολόγιομο φεγγάρι ψηλά, τα φώτα της πόλης απέναντι και χαμηλά και η φθινοπωρινή δροσιά γύρω, δημιούργησαν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Μέσα σ΄ένα τέτοιο περιβάλλον οι ερασιτέχνες ηθοποιοί ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους. Με τις ατάκες τους που ήταν διαχρονικές προκάλεσαν το αβίαστο γέλιο κι απέσπασαν μ΄ευκολία τα χειροκροτήματα και τα συχαρίκια των πολλών θεατών.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η παράσταση κατόρθωσε να συνδυάσει την ψυχαγωγία με τον φιλανθρωπισμό. Οι θεατές απαλλαγμένοι από την καταβολή εισιτηρίου πρόσφεραν τρόφιμα και γενικότερα αγαθά για την ενίσχυση των συσσιτίων της εκκλησίας μας.

Με τη λήξη του έργου η σκηνοθέτις Ν. Ποζίδου ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές, δηλαδή το Δήμο Σκύδρας και την Ενορία του Αγίου Στεφάνου. Επίσης, μ΄ευχαριστίες απευθύνθηκε στους χορηγούς, στους συνεργάτες της και στους θεατές, υποσχόμενη ανάλογη συνέχεια. 

Την παράσταση τίμησαν, μεταξύ των πολλών, ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου,ο Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Αντιδήμαρχοι: Μ.Γιακαμόζη, Χ.Γεραντίδης, Μ. Λαουντός, Χ. Μακρίδης, Σ. Μηνάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Τοπικών Συμβουλίων.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Σ.Τουμανίδου, Μ.Μιχαηλίδου, Δ.Κωστάκης, Κ.Κυριακίδου, Φ.Κερενκιώτης, Ε.Πλούγαρη, Ν.Βασιλειάδης, Β.Ξυλουργίδου, Θ.Πασπαλάς, Ρ.Γρηγοριάδου.

Με την ευκαιρία θα τονίσουμε και θα το επαναλαμβάνουμε συχνά ότι στη μικρή μας κοινωνία γίνονται πράγματα και αναπτύσσονται αξιόλογες πρωτοβουλίες που όμως χρειάζονται την υποστήριξη, την ενθάρρυνση και το αγκάλιασμα όλων των πολιτών, γιατί μόνο έτσι θα κρατηθούμε μακριά από την αδράνεια και τον ωχαδερφισμό.



Γραφείο Τύπου 
Δήμου Σκύδρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *