Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Εθνική… απογοήτευση

Απογοητευτική η Εθνική απέναντι στη Ρουμανία -που έπαιξε για ώρα με παίκτη λιγότερο- στο άδειο «Καραϊσκάκης», μοιραία ξεκίνησε με ήττα (1-0) τα προκριματικά του EURO. Δοκάρι ο Τοροσίδης στο τέλος.



Στραβά ξεκίνησε την προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2016 η Ελλάδα, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 1-0 από τη Ρουμανία. Με τα -θεωρητικά- δυνατά της «χαρτιά» (Σαμαράς, Μήτρογλου) φανερά δίχως αγωνιστικό ρυθμό και τον Ρανιέρι να μην δικαιώνεται για αρκετές από τις επιλογές του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε δίκαια με το πέναλτι του Μαρικά στο 10’. Αποβλήθηκε στο 53’ ο σκόρερ, αλλά η Εθνική δεν εκμεταλλεύτηκε στο ελάχιστο το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε.

Μοναδική καλή στιγμή της ομάδας το δοκάρι του Τοροσίδη στο τέλος. Ντεμπούτο για Μάνταλο (ξεκίνησε βασικός) και Διαμαντάκο.

Το ματς

Ακόμη κι εκείνοι που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μοιρολάτρες, καταλάβαιναν πως οι οιωνοί δεν ήταν με το μέρος της Ελλάδας… Με νέο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία και αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία στο Μουντιάλ και αγωνιζόμενη σε ένα άδειο από κόσμο «Καραϊσκάκης», η Εθνική ομάδα απλά δεν έπειθε…

Νωχελική και χωρίς να παίρνει αυτά που ενδεχομένως ο Ρανιέρι θα περίμενε, η Εθνική έδειχνε να μην είναι ικανή να παίξει από τον άξονα, με συνέπεια να μην μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ένα ατομικό λάθος (αυτό του Χολέμπας που έπεσε σε λάθος χρόνο στα πόδια του Τσιπριου) να δώσει στους Ρουμάνους την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 10’ με το πέναλτι του Μαρικά.

Ο δυναμισμός του Μανωλά, το φιλότιμο και η εργατικότητα των Μάνταλου, Ταχτσίδη και οι κούρσες του Τοροσίδη (που πάντως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Ρατς) ήταν τα μόνα καλά στοιχεία που έβγαλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά δεν στάθηκαν αρκετά για να δούμε μια ευκαιρία της προκοπής.

Η είσοδος των Κονέ και Χριστοδουλόπουλου εξορθολόγησε το σχήμα της Εθνικής και σε συνδυασμό με την αποβολή του Μαρικά στο 53’ γέννησε ελπίδες για καλύτερη εικόνα της ομάδας, οι οποίες –δυστυχώς- δεν επαληθεύθηκαν.

Με παράλληλο ποδόσφαιρο κι επιθέσεις σωρηδόν που κατέληγαν σε αποτυχημένες σέντρες από Χολέμπας και Τοροσίδη, η Ελλάδα δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση (με εξαίρεση την κεφαλιά του Τοροσίδη στο δοκάρι) να φανεί απειλητική, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό αφού οι αντίπαλοί μας έπαιξαν σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

«Μουδιασμένο» το ντεμπούτο και του Ρανιέρι στον πάγκο, αφού εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως κάποιες από τις επιλογές του ήταν ατυχείς και δεν τον δικαίωσαν κυρίως λόγω του ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές εμφανώς ήταν επηρεασμένοι από το γεγονός πως δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους (χαρακτηριστικότερη περίπτωση ο Μήτρογλου). Βέβαια και οι περισσότεροι και από αυτούς που έχουν «γράψει» συμμετοχές δεν είχαν καλύτερη εικόνα.

Ξεκίνημα με ήττα λοιπόν για την Εθνική στην πρεμιέρα κι ενδεχομένως αυτό να είναι και το μόνο καλό της υπόθεσης. Δηλαδή το ότι αυτή η ήττα ήρθε πολύ νωρίς κι επομένως αφήνει χρόνο για διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να παραμείνει η ομάδα σε τροχιά πρόκρισης.




πηγη:sportfm.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *