Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Γιάννης Κετικίδης: "Είμαστε ένας δήμος με ιδιαιτερότητες, να μην αδικηθεί καμία Τοπική Κοινότητα"


Διαβάστε τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης, με αφορμή την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αλμωπίας για το έτος 2015.


«Η ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές του Δημοτικού συμβουλίου. Καλούμαστε σήμερα να συζητήσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα μέσα στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που βρίσκεται η χώρα μας. Η κακή οικονομική κατάσταση όπως όλοι ξέρουμε δεν έχει αφήσει ανέγγιχτους και τους δήμους. Με περικοπές που ξεπερνούν το 60% για τις λειτουργικές δαπάνες και το 80% για επενδύσεις, οι δήμοι καλούνται να κάνουν περισσότερα με πολύ λιγότερα.

Είμαστε ένας δήμος με ιδιαιτερότητές, έχει τεράστια έκταση, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα με πολλές Τοπικές Κοινότητες και η κεντρική εξουσία μας διαθέτει 477.000 ευρώ από ΣΑΤΑ (χρήματα δηλαδή που στέλνει το κράτος για έργα)

Αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Καταλήξαμε σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, το ρεαλιστικότερο και με το μεγαλύτερο βαθμό υλοποίησης, τροποποιημένο σε σχέση με αυτό που είχε συνταχθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Και εξηγούμε, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης της περιόδου αυτής, με την αλλαγή την Δημοτικής Αρχής και κατόπιν συνεννόησης με τους Προέδρους των Τοπικών κοινοτήτων ιεραρχήσαμε ξανά τις ανάγκες και προβήκαμε σε μία σειρά αλλαγών. Σ’αυτό το στάδιο λάβαμε υπόψη όλες τις προτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων όπως και τις προτάσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου.

Αξιολογήθηκαν και κατατάχθηκαν, τα έργα σε σειρά με βάση:

- τις ανάγκες

- την εξάλειψη ανισοτήτων με περιοχές που κατά την γνώμη μας έχουν παραμεληθεί

- το ύψος της δαπάνης

- τη δυνατότητα ωρίμανσης και υλοποίησης μέσα στο 2015.

Ο Δήμος μας θα πρέπει να είναι ισχυρός, πολύ δε περισσότερο απαιτεί τεράστιες προσπάθειες όταν μάλιστα είναι γνωστές και άλλες ανάγκες που σχετίζονται με τις συνήθειες του παρελθόντος αλλά και με απαιτήσεις εξισορρόπησης των ανισοτήτων διαφόρων περιοχών και κάλυψης κενών και ελλειμμάτων ειδικά προς την περιοχή του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου.

Στόχος μας η καλύτερη και δικαιότερη κατανομή των πιστώσεων, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες των χωριών μας και η καθημερινότητα των δημοτών. Παράλληλα όμως να υπάρχει και μια προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας για τον τόπο μας, μέσω των μεγάλων έργων όπως η κατασκευή του δευτέρου κυττάρου του Χ.Υ.Τ.Α. Το διασυνοριακό πρόγραμμα Lhi-Lna και Lhi-Lna II, και το αποχετευτικό Αριδαίας που θα ξεκινήσει και αυτό σύντομα.

Βασική μας αρχή είναι να μην αδικηθεί καμία Τοπική Κοινότητα και αυτό θα το τηρήσουμε με ευλάβεια.

Έτσι με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 θα αντιμετωπίσουμε επάξια την καθημερινότητα στο Δήμο μας, χωρίς να είμαστε βέβαια ικανοποιημένοι από τη χρηματοδότηση, αλλά με σωστό προγραμματισμό, καθημερινό αγώνα και μόχθο θα επιτύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *