Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Coca-Cola: 128 χρόνια ιστορίας μέσα από ένα δίλεπτο βίντεο (vid)

Πως μια συνταγή ενός φαρμακοποιού από την Ατλάντα των Η.Π.Α έγινε το πρώτο σε πωλήσεις soft drink στον Κόσμο. Δείτε την ιστορία της Coca-Cola μέσα σε δύο λεπτά (Pic+Vid)









Ένα βίντεο παραγωγής της Brand Evolution μας δείχνει σε μόλις δυο λεπτά την ιστορία του πιο διάσημου αναψυκτικού στον κόσμο, της Coca-Cola.

1886-1892: Η γέννηση της φόρμουλας στην Ατλάντα

Όλα έγιναν τυχαία στο φαρμακείο του John Pemberton το μακρίνο 1886. Ο φαρμακοποιός της Ατλάντα, σε ένα από τα πειράματα-γιατροσόφια του παρασκεύασε ένα εύοσμο υγρό με χρώμα καραμέλας. Περιχαρής πήγε το παρασκεύασμά του στο γειτονικό φαρμακείο του Jacobs, όπου μπήκαν οι τελευταίες πινελιές ανθρακικού και δόθηκε στους πελάτες να το δοκιμάσουν.

Ξεπερνώντας τα στενά όρια της πόλης

Ο επιχειρηματίας Asa Candler μεταμόρφωσε την Coca-Cola από απλή εφεύρεση σε "φόρμουλα της τύχης". Το 1899, δύο δικηγόροι από την Chattanooga, οι Benjamin Thomas και Joseph Whitehead, κατοχύρωναν τα αποκλειστικά δικαιώματα εμφιάλωσης της Coca-Cola




Διασφαλίζοντας τη φίρμα

Η Coca-Cola Company αναπτυσσόταν πλέον τάχιστα και μπορούσε πια κανείς να τη βρει στον Καναδά, τον Παναμά, την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο και τη Γαλλία. Το 1900, υπήρχαν 2 μόνο εταιρίες εμφιάλωσης Coca-Cola. Μέχρι το 1920, ο αριθμός τους έφτασε τις 1.000.

Ο Πόλεμος και η παγκόσμια εξάπλωση της Coca-Cola

Το 1941 η Αμερική έμπαινε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χιλιάδες άντρες και γυναίκες στέλνονταν στο εξωτερικό και η Coca-Cola τους ακολουθούσε πιστά.

Το 1984 diet coke έγινε το νούμερο ένα σε πωλήσεις soft drink στις Η.Π.Α

Η Coca-Cola και ο Άγιος Βασίλης

Το 2006 σηματοδότησε τα 75 χρόνια του περίφημου "Άγιου Βασίλη της Coca-Cola", η οποία από το 1931 χρησιμοποιούσε την καλοσυνάτη φιγούρα του καλλιτέχνη Haddon Sundblom για τις διαφημιστικές ανάγκες των Χριστουγέννων.


Watch 128 years Of Coca-Cola’s History In 2... από stefanelonikitelo


http://www.ialmopia.gr/search/label/VIDEOS


Πηγή: fastcompany

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *