Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Thessalonink - 60 tatto artists απ' όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο Thessalonink – Thessaloniki International Tattoo Convention ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να δώσει το δικό του στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη του τατουάζ. Από χτες Παρασκευή 19 έως και αύριο Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου η Αποθήκη Γ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε έναν φεστιβαλικό χώρο με tattoo booths τα οποία φιλοξενούν 60 tattoo artists από την Ελλάδα και τον κόσμο. Το φεστιβάλ επιμελείται και συντονίζει ο διεθνούς φήμης tattoo artist και τηλεοπτικός παρουσιαστής από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Μαυρίδης, βραβευμένος για την αισθητική και την καινοτομία του στην δερματοστιξία.

Στο πανέμορφο χώρο του Λιμανιού οι επισκέπτες βλέπουν από κοντά τους καλύτερους Έλληνες και ξένους tattoo artists εν δράσει, μαθαίνουν τα μυστικά της τέχνης τους, και ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα κουβαλούν μαζί τους μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Ειδικότερα, στο Open air live stage του Thessalonink θα συναντήσετε τους: Jaya The Cat (Netherlands/USA), Black Raven (Germany), Barb Wire Dolls (USA), Roadkillsoda (Romania), Grandpa Candys (Serbia), Fundracar (Greece), Bullets (Greece) και άλλες μπάντες που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

To Tattoo Movies Project θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα με ταινίες και αφιερώματα για το τατουάζ σε συνεργασία με τα Village Cinemas, με ελεύθερη είσοδο.

Τέλος, στον υπαίθριο χώρο της Αποθήκης Γ΄ θα υπάρχουν περίπτερα με αγαπημένα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η γοργόνα

Οι γοργόνες, τα πλάσματα με τη μορφή γυναίκας από τον κορμό και πάνω και ψαριού από τον κορμό και κάτω, έχουν πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες παραμύθια, ταινίες, αλλά και πίνακες. Η Θεσσαλονίκη έχει μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν τον μύθο. Θεσσαλονίκη λεγόταν η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου που μετά το θάνατό της έγινε γοργόνα. Ζούσε στο Αιγαίο Πέλαγος και όποτε συναντούσε ένα πλοίο ρωτούσε τους ναυτικούς: «Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;». Αν οι ναυτικοί έδιναν τη σωστή απάντηση, της έλεγαν δηλαδή «Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει», η γοργόνα χαιρόταν τόσο πολύ, που ηρεμούσε τα νερά και τους ευχόταν καλό ταξίδι. Αν όμως οι ναυτικοί έδιναν οποιαδήποτε άλλη απάντηση, η Θεσσαλονίκη οργιζόταν, σήκωνε κύματα και βούλιαζε τα καράβια. Την γοργόνα λοιπόν χρησιμοποιεί το 1ο Thessalonink: Thessaloniki International Tattoo Convention ως λογότυπο και σύμβολο κρατώντας το παρελθόν του μύθου και φέρνοντάς το στο σήμερα, ανάμεσα σε μελάνια, μουσικές και τέχνη.

Info:

1ο Thessalonink : Thessaloniki International Tattoo Convention
19-21 Σεπτεμβρίου 2014
Αποθήκη Γ- Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Εισιτήριο: 7 ευρώ ημερήσιο, 15 ευρώ τριημέρου

Από τις 12 το μεσημέρι, έως αργά το βράδυ.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *