Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Λουκέτο σε 20 ιδιωτικά ΙΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας

«Λουκέτο» σε 20 ιδιωτικά ΙΕΚ, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και κολέγια τα οποία χρωστούν στο ΙΚΑ συνολικά πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, βάζει το υπουργείο Παιδείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε δώσει προθεσμία σε όλα τα ιδιωτικά ιδρύματα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως τις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο αποδείχτηκε ότι 15 από αυτά δεν προχώρησαν σε καμία ρύθμιση, ενώ για τα υπόλοιπα 5 υπήρχε ρύθμιση η οποία δεν κρίθηκε ικανοποιητική.

Αρκετά από αυτά τα ιδρύματα είναι γνωστά ονόματα στον χώρο της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μίλησε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε ότι τις προηγούμενες ημέρες «είχαμε προειδοποιήσει ότι έχουμε έναν κατάλογο με αυτούς που χρωστούν στο ΙΚΑ και δεν έχουν ρυθμίσει οφειλές τους. Δεν ίδρωσε το αυτί τους. Επειτα από 15 ημέρες ο κ. Στύλιος (σ.σ.: υφυπουργός Παιδείας) έστειλε επιστολές στον καθένα ξεχωριστά και μπήκε προθεσμία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι χθες».



Αναφορικά με τα ιδρύματα που ρύθμισαν τις οφειλές τους, τόνισε πως «είναι αμφιλεγόμενο αν μπορούν να το κάνουν όπως γινόταν παλαιότερα». Αποκάλυψε μάλιστα πως ελεγχόμαστε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς, σύμφωνα με έγγραφό της, υπάρχουν καταγγελίες ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε «κρατική ενίσχυση σε ορισμένα ιδρύματα», με την έννοια ότι γίνονται ανεκτές οι καθυστερήσεις πληρωμών ή ακόμη η μη καταβολή φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης προς το ελληνικό δημόσιο.

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «υπάρχουν ρυθμίσεις για χρέη άνω των 5 εκατ. ευρώ με δόση 160 ευρώ τον μήνα». «Αυτοί» -πρόσθεσε- «θα πληρώνουν και όταν εμείς δεν θα είμαστε στη ζωή. Αυτό είναι παράνομη κρατική επιχορήγηση».

Αναφορικά με το μέλλον όσων φοιτητών είχαν εγγραφεί σε αυτά τα ιδρύματα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «θα διοχετευτούν δωρεάν στα δημόσια ΙΕΚ».


ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *