Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ Ιορδάνης Τσώτσος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδη στη συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και τον Διευθυντή του Υπουργείου κ. Βασιλείου.

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα τέθηκαν από τον κ. Τσώτσο τα θέματα που αφορούν τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπου μεταξύ άλλων ήταν:

• αποκλιμάκωση των δανείων των επιχειρηματιών με ουσιαστική μείωση επιτοκίων
• επαναφορά της ετήσιας αναπροσαρμογής τιμών με βάση τον δείκτη καταναλωτή
• διόρθωση στρεβλώσεων και αδικιών σε βάρος επί μέρους ομάδων παραγωγών (π.χ. παραγωγοί ισχύος 100-150 KW)
• Επταετής παράταση με τις τιμές που έχει συμβασιοποιημένες ο κάθε παραγωγός

Ο Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου δέχτηκε την πρόταση του αντιπροέδρου της ΚΕΕΕ κ. Ιορδάνη Τσώτσου και επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του για άμεση δημιουργία ομάδας εργασίας όπου θα αναλυθούν τα θέματα και θα καταλήξουν σε προτάσεις και αποφάσεις για την στήριξη των επιχειρηματικών κλάδων της ενέργειας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν πληγεί υπέρμετρα από αποφάσεις και νόμους του κράτους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *