Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Είναι τα αποξηραμένα φρούτα τόσο υγιεινά όσο τα φρέσκα;

Πολλοί άνθρωποι όταν θέλουν να φάνε κάποιο σνακ προτιμούν να τρώνε αποξηραμένα αντί για φρέσκα φρούτα. Σίγουρα τα αποξηραμένα φρούτα είναι μία πολύ καλύτερη επιλογή από ένα παγωτό χωνάκι αλλά είναι καλύτερη επιλογή από τα φρέσκα φρούτα;

H απάντηση είναι η εξής: Τα αποξηραμένα φρούτα είναι το ίδιο υγιεινά αν επιλεγούν σωστά.

Το αποξηραμένα μάνγκο, για παράδειγμα, μπορεί να ακούγονται το ίδιο νόστιμα με ένα επιδόρπιο αλλά υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Θα μπορούσαν να αποτελούν επιδόρπιο διότι έχουν επιπλέον γλυκαντικές ουσίες μέσα τους. Μπορεί αυτές να τα κάνουν πιο νόστιμα αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θα ήθελες από ένα σνακ.

Καλό είναι να ελέγχεις τη συσκευασία πριν αγοράσεις κάποιο αποξηραμένο φρούτο και να βεβαιώνεσαι ότι ο καρπός είναι μόνος του και δεν περιέχει συντηρητικά που διατηρούν το χρώμα του αναλλοίωτο. Μπορεί να μη φαίνεται τόσο όμορφος και να δείχνει καφέ και ζαρωμένος αλλά αυτή είναι μία ένδειξη που σε βεβαιώνει ότι τα αποξηραμένα φρούτα σου δεν έχουν πρόσθετα ανθυγιεινά συστατικά.


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *