Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ιδρύθηκε ο νομός Κιλκίς και καθορίστηκαν λεπτομερώς τα όριά του (Σαν σήμερα 2/11)

1985 Ισχυρή βόμβα εξερράγη στο Λουξεμβούργο σε απόσταση 100 μ. από το μέγαρο, όπου συνεδρίαζαν οι 12 ηγέτες της ΕΟΚ.

1916 πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο νομικός Διονύσιος Στεφάνου, ο οποίος είχε λάβει μέρος στις κυβερνήσεις Χαριλάου Τρικούπη ως υπουργός Εξωτερικών και Δικαιοσύνης (1893-1895) και Γεωργίου Θεοτόκη ως υπουργός Δικαιοσύνης (1908-1909).

1976 ο Δημοκρατικός Τζίμι Κάρτερ εξελέγη 39ος πρόεδρος των ΗΠΑ, νικώντας τον Γκέραρντ Φορντ. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος από το νότο που εξελέγη εδώ και 125 χρόνια και ο πρώτος από την Τζόρτζια.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 2/11
 
1991 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Mort Shuman (Mortimer Shuman 1936-1991) απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας από την ασθένεια του καρκίνου. Τα τραγούδια που έγραψε, τραγουδήθηκαν από δημοφιλής καλλιτέχνες όπως Elvis Presley ("Little Sister", "Viva Las Vegas"), The Drifters ("Save the Last Dance for Me") κ.α.
 
1978 Οι The Police κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Outlandos d'Amour". Ηχογραφήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 1978 στα Surrey Sound Studios. Αρχικά τα τραγούδια "Roxanne" και "Can't Stand Losing You" ήταν στην μαύρη λίστα του BBC. Το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο για το εξώφυλλο του single που έδειχνε έναν άντρα με μια θηλιά στο λαιμό να στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου, περιμένοντας να λιώσει. Παρόλα αυτά τα τραγούδια αλλά και το άλμπουμ γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Next to You" και "So Lonely".
 
1985 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Stevie Wonder με το τραγούδι "Part-Time Lover". Είναι μέρος του άλμπουμ "In Square Circle" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1985. Το 1986 θα προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Male Pop Vocal Performance".


Αθλητισμός 2/11
 
1859 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διεθνούς έκθεσης “Ολύμπια” γίνονται στην Αθήνα αγώνες ίππων
1930 Η ΑΕΚ εγκαινιάζει το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με φιλικό αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού που θα λήξει ισόπαλος με 2-2

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *