Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική (Σαν σήμερα 28/11)

1814Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που εισέρχεται στη νέα εποχή, με τη χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου.

1999στην Ισπανία, η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA, επικαλούμενη την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση και τις κατασταλτικές πράξεις, ανακοίνωσε ότι διακόπτει την εκεχειρία, που τηρούσε από το Σεπτέμβριο του 1998, αφήνοντας την ''πρωτοβουλία'' για δράση στα μέλη της.

1910Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, καταλαμβάνοντας τις 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 28/11
1929 Ο Αμερικανός τραγουδοποιός, παραγωγός και ιδρυτής της Motown Records Berry Gordy, Jr. γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα το 1957, ανακαλύπτοντας τους The Miracles. Δύο χρόνια αργότερα μετά από προτροπή του Smokey Robinson, δανείστηκε οκτακόσια δολάρια από την οικογένεια του για να δημιουργήσει την Tamla Records και λίγο αργότερα την Motown που στη συνέχεια ενώθηκαν κάτω από την ονομασία Motown Record Corporation. Τα επόμενα χρόνια θα ενσωματωθούν στην εταιρεία ονόματα όπως Rare EarthThe ValadiersThe SupremesMarvin GayeThe ContoursJimmy RuffinThe TemptationsThe Four TopsGladys Knight & the PipsThe CommodoresThe VelvelettesMartha and the VandellasStevie WonderThe Jackson 5 κ.α. Η συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη της μουσικής είναι ανεκτίμητη. Το όνομα του Berry Gordy γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1999.
1943 Ο σπουδαίος Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης και ενορχηστρωτής Randy Newman (Randall Stuart Newman) γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας. Έγραψε τραγούδια και μουσική για ταινίες, μεταξύ αυτών "Awakenings", "James and the Giant Peach", "Meet the Parents", "Toy Story 1,2&3", "Monsters, Inc.", "Cars" κ.α. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ, τρία Emmy, τέσσερα Grammy και το 2002 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame. Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Judy CollinsThe Everly BrothersClaudine LongetDusty SpringfieldNina SimonePat BoonePeggy Lee κ.α.
Αθλητισμός 28/11
 1906Γίνεται το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι στην Κροατία. Τόπος πλατεία του Ζάγκρεμπ και αντίπαλοι δύο τοπικές ομάδες. Η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ιδρυθεί το 1912 ενώ το 1922 θα αναγνωριστεί επισήμως από την FIFA.
1912Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα της 21ης Δεκεμβρίου 1904 οι εκπρόσωποι 10 κρατών (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία) επανιδρύουν στο Λονδίνο την Παγκόσμια Ομοσπονδία των Σωματείων των Μοτοσυκλετιστών (FICM) και έπειτα FIM.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *