Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Πέλλας

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν. Πέλλας, επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους, όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια του Μήνα Στοματικής Υγείας, που διοργανώθηκε το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, στον χώρο του ΚΑΠΗ Έδεσσας.

Και ειδικότερα: 

1. Την κα. Ζάχου, νοσηλεύτρια του ΚΑΠΗ, την κα. Φιλούκαντζη, υπεύθυνη για τα ΚΑΠΗ
2. Την Προοπτική Α.Ε.-Colgate, για τη χορηγία των ενημερωτικών φυλλαδίων, αφισών και δειγμάτων και κυρίως
3. Tους Εθελοντές Οδοντιάτρους Σ. Βλαδίτση, Π. Δεμίρη, Α. Καρατζιά, Π. Μπόσνα, Μ. Σταλίκα, Α. Στάχταρη που ανέλαβαν υπεύθυνα το έργο της ενημέρωσης του κοινού στην εκδήλωση αυτή.

Η προσέλευση των μελών του ΚΑΠΗ ήταν πάνω από τα αναμενόμενα. Τα μέλη του ΚΑΠΗ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες από την περιοδοντολόγο και Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Πέλλας Πετρούλα Μπόσνα και από την οδοντίατρο και μέλος του Δ. Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγνή Στάχταρη-Πλιόγκα. Δόθηκε έμφαση σε θέματα πρόληψης και δόθηκαν οδηγίες αυτοεξέτασης για τον καρκίνο του στόματος. 



Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι: O καρκίνος του στόματος αντιπροσωπεύει το 2 % του συνόλου των καρκίνων του σώματος. Ο ρόλος του οδοντιάτρου είναι πολύ σημαντικός, επειδή μπορεί να εντοπίσει μία ύποπτη βλάβη στο στόμα και να παραπέμψει τον ασθενή σε ειδικό για την τελική διάγνωση. Αν γίνει αντιληπτή η ύπαρξη όγκου ή πληγής μέσα στο στόμα που δεν κλείνει σε 10-15 ημέρες, είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον οδοντίατρο. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος οδηγεί συνήθως σε επιτυχημένη θεραπεία.

Η πρόληψη είναι εύκολη, αποτελεσματική, εφικτή, με μικρό κόστος και πολλές φορές, εκτός από τα χαμόγελα, σώζει και ζωές.


Για το Δ. Σ.
Η Πρόεδρος 
Μπόσνα Πετρούλα 

Ο Γεν. Γραμματέας
 Σταλίκας Μιλτιάδης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *