Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Με λεφτά της Άγκυρας η Θράκη γίνεται Τουρκική!

Από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έστειλε στην τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, η οποία έχει έδρα την Κομοτηνή, 2,5 περίπου δισ. ευρώ για την παροχή στεγαστικών, επιχειρηματικών δανείων και αγοράς γης, με επιτόκιο 2,5-3% μόνο σε επιλεγμένους μουσουλμάνους της Θράκης, για να αγοράσουν «φιλέτα», σπίτια και οικόπεδα, αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις, που έκλεισαν λόγω της κρίσης σε ολόκληρη τη Θράκη.


Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες, δέσμιες των εντολών της τρόικα, και ιδιαίτερα των δεσμεύσεων από την ΕΚΤ, δίνουν ελάχιστα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια στην ακριτική αυτή περιοχή με επιτόκιο 8-12%.

Η παροχή των δανείων από την τουρκική τράπεζα γίνεται με καθαρά πολιτικά κριτήρια και δίνονται σε μουσουλμάνους της Θράκης, που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι. Είναι προστατευόμενοι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και ήδη εγκαθίστανται στα ωραιότερα σημεία, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κομοτηνή και Ξάνθη, αγοράζουν εκτεταμένες περιοχές «φιλέτα» 8, 10 ή και 12 στρεμμάτων η καθεμία (προφανώς όχι για να χτίσουν σπίτι) και αποκτούν κυριολεκτικά με ένα «κομμάτι ψωμί» μαγαζιά βιοτεχνίες και μικροεπιχειρήσεις, που ξεπουλάνε οι Έλληνες της Θράκης λόγω κρίσης, αν δεν τα έχουν χάσει ήδη σε πλειστηριασμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών της Κομοτηνής άναψε το «κόκκινο φως» για τη θρακική γη, που περνάει στα χέρια των μουσουλμάνων της περιοχής (οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται «Τούρκοι»). Αποκάλυψε την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου της Άγκυρας να βρεθεί στη Θράκη, μέσω των τραπεζικών δανείων που δίνει για εκτεταμένες αγορές γης από μουσουλμάνους, που θα περάσει τελικά στα χέρια της Τουρκίας.

Δημοσιογραφική έρευνα του Newsbomb.gr σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Θράκη, αποκαλύπτει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας με εντολή Ερντογάν ενισχύει καθημερινά οικονομικά τη Ziraat Bank στην Κομοτηνή, ώστε να έχει την απαραίτητη ρευστότητα και να παρέχει δάνεια στους μουσουλμάνους «Τούρκους», που είναι οι επιλεγμένοι πελάτες της.

Για όλα αυτά, τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών είναι ενημερωμένα, παραμένουν όμως με δεμένα τα χέρια τους από την εντολή της τρόικα να μη μειωθούν τα επιτόκια στα τραπεζικά δάνεια σε όποιες ελάχιστες περιπτώσεις αυτά δίνονται, οδηγία φυσικά που δεν ακολουθεί η τουρκική τράπεζα.

Όμως με τον τρόπο αυτό, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μέσα σε μία ατμόσφαιρα σιωπής κάθε μέρα που περνάει δημιουργείται ένας σοβαρός «τουρκικός» θύλακας μέσα στη Θράκη με άγνωστες συνέπειες και την οικονομία της ακριτικής περιοχής να περνάει σιγά-σιγά στα χέρια των Ελλήνων μουσουλμάνων, που όμως αυτοαποκαλούνται Τούρκοι, μιλάνε για αυτόνομη δυτική Θράκη που ανήκει στην Τουρκία και έχουν τη δική τους σημαία. 
 
 
πηγη: newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *