Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Μπίνος για την απελευθέρωση της Αριδαίας

Οι Έλληνες αντάρτες με τον Παπανίκανδρο και ο Ελληνικός τακτικός στρατός αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και ηρωισμό που δεν ήταν καθόλου κατώτερος από τον ηρωισμό άλλων ιστορικών περιόδων του έθνους μας.
 
 Ο Ελληνικός πληθυσμός της Μακεδονίας σε μεγάλο ποσοστό βοήθησε τον αγώνα και πρόσφερε πλήθος μάρτυρες και ήρωες. Οι ήρωες αυτοί μας προστάζουν να κρατήσουμε τον ιερό αυτό τόπο ελεύθερο. Ιερή επιταγή. Μεγάλο καθήκον. 
 
Απόγονοι εμείς αυτών των μεγάλων και ένδοξων μαρτύρων τους διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε τη δύναμη και τις αρετές να διατηρήσουμε αλώβητο αυτό που εκείνοι μας κληροδότησαν και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο .Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε ελεύθεροι μακριά από πολέμους, ειρηνικά και δημιουργικά και θα παραδώσουμε τον ιερό ετούτο τόπο στους επόμενους ακόμα καλύτερο .Στις 4 Νοεμβρίου 1912 η Αριδαία παίρνει τον δικό της δρόμο προς την ελευθερία. 
 
Μετά από 102 χρόνια πορείας της περιοχής μας στην Ελληνική πραγματικότητα καλούμαστε όλοι μαζί με αγάπη για τον τόπο μας και μέσα από μια πρωτόγνωρη οικονομική και όχι μόνο κρίση να δημιουργήσουμε τις υποδομές για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Καλλικρατικό Δήμ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *