Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο φόβος κυβερνητικής κατασκοπείας είναι αβάσιμος

Πολλά έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια για την απροκάλυπτη παρακολούθηση των επικοινωνιών Αμερικανών πολιτών και όχι μόνο, από τις μυστικές υπηρεσίες. Η διαβόητη NSA, ακολουθώντας μια νέα πολιτική καθησυχασμού των πολιτών από τέτοιες ανησυχίες, διοργάνωσε το πρώτο Q&A μέσω Tumblr. Μια από τις τελευταίες ερωτήσεις που ετέθησαν κατά της διάρκεια του open Q&A της NSA, ήταν αν ο φόβος πως η κυβέρνηση μας παρακολουθεί, έχει κάποια βάση. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Ιδιωτικότητας και Αστικών Ελευθεριών της NSA, Rebecca Richards, τέτοιοι φόβοι είναι εντελώς αβάσιμοι. “Η NSA είναι υπηρεσία πληροφοριών που δραστηριοποιείται εκτός ΗΠΑ” εξηγεί. “Η αποστολή μας είναι η συλλογή κρίσιμων πληροφοριών σχετικά με ξένες δυνάμεις και πράκτορές τους, με σκοπό την προστασία της χώρας μας”. Παραδέχτηκε βέβαια πως μερικές φορές είναι αδύνατον να μη συλλέξεις δεδομένα και εντός ΗΠΑ. “Για παράδειγμα, ένας ξένος στόχος μπορεί να επικοινωνεί με κάποιον που βρίσκεται εντός εδάφους των ΗΠΑ”.

Τεχνικά, για την παρακολούθηση στόχων εντός εδάφους ΗΠΑ, υπεύθυνο είναι το FBI, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. “Μέχρι πρόσφατα, πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δράσης της NSA δε δίνονταν στο κοινό. Έχω σκοπό να το αλλάξω αυτό και να κάνω γνωστές τις προσπάθειες της NSA να προστατέψει τις προσωπικές ελευθερίες και την ιδιωτικότητα. Μπορεί να πάρει καιρό αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε για να ξαναχτίσουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Και μόνο η ύπαρξη της θέσης που κατέχω δείχνει την πρόθεση της διεύθυνσης της NSA να προστατέψει τον πολίτη και τα δικαιώματα του”.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *