Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Γεννήθηκε ο Αμερικάνος σκηνοθέτης, Στίβεν Σπίλμπεργκ (Σαν σήμερα 18/12)

1947στις ΗΠΑ, γεννήθηκε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ένας από τους πιο διάσημους και πετυχημένους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει τρία Βραβεία Όσκαρ, δύο από τα οποία ήταν για τη σκηνοθεσία των ταινιών «Η Λίστα του Σίντλερ» και «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν».


1821300 ισπανοί εθελοντές καταφθάνουν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν στο πλευρό των εξεγερμένων Ελλήνων.

1923στην Ελλάδα, με στρατιωτική απόφαση, εξορίστηκαν οι βασιλείς Γεώργιος Β' και Ελισάβετ.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 18/12
1943 Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Keith Richards, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των The Rolling Stones, γεννήθηκε στο Νταρτφορντ του Κεντ της Αγγλίας. Φοίτησε σαν μαθητής δημοτικού στο Wentworth όπου ήταν φίλος και συμμαθητής με τον Mick Jagger. Το 1962 μαζί με τους Brian JonesIan Stewart και Mick Jagger δημιούργησαν τους The Rolling Stones. Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Chuck Berry και γι'αυτό το λόγο στα πρώτα βήματα τους οι Stones συμπεριέλαβαν πολλά τραγούδια του στο ρεπερτόριο τους. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarist of All Time" βρίσκεται στην δέκατη θέση και δεκατέσσερα από τα τραγούδια που έγραψε παρέα με τον Mick Jagger συμπεριλαμβάνονται στη λίστα "The 500 Greatest Songs of All Time". Το όνομα του γράφτηκε στο "Songwriters Hall of Fame" το 1993.
1950 Η Καναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Martha Johnson γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Είναι γνωστή ως βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Martha And The Muffins. Μεγάλη επιτυχία του γκρουπ το τραγούδι "Echo Beach" το 1980.
Αθλητισμός 18/12
18/12/2000    Σπάνια επίδειξη ''ευ αγωνίζεσθαι'' από τον Ιταλό επιθετικό της Γουέστ Χαμ Paolo di Canio στον αγώνα εναντίον της Έβερτον (1-1), όταν αντί να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα σταματάει τον αγώνα για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον πεσμένο αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο ίδιος παίκτης είχε εξοργίσει την φίλαθλη κοινή γνώμη της Βρετανίας όταν διαμαρτυρόμενος έσπρωξε βάναυσα τον διαιτητή Alcock, ενέργεια που του στοίχισε ποινή 11 αγωνιστικών

18/12/1977    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνει ντεμπούτο με την ομάδα της ΑΕΚ εναντίον της Καστοριάς (1-0)

18/12/1974    Η Ελλάδα σπάει μια παράδοση 40 χρόνων κερδίζοντας τη Βουλγαρία με 2-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη με γκολ των Σταύρου Σαράφη και Αντώνη Αντωνιάδη

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *