Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου ψηφίζουν για πρώτη φορά (Σαν σήμερα 28/12)

1999τους 100 πλησίαζαν οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που έπληττε την Ευρώπη. Στη Γαλλία, 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και οι νεκροί ανέρχονταν σε 54.
Στην Ισπανία, τα θύματα ήταν έξι, στην Ιταλία, κλειστό ήταν το Καπιτώλιο λόγω ζημιών, στην Ελβετία έκλεισε για λίγο το αεροδρόμιο της Γενεύης και οι νεκροί έφτασαν τους 13, στο Βέλγιο πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια λόγω των καταρρακτωδών βροχών, ενώ στην Τουρκία τραυματίστηκαν 77 άτομα από τους θυελλώδεις ανέμους.

199620 νεκροί κι ένας επιζών στο ναυάγιο του τσιμεντάδικου «Δύστος» στα ανοιχτά της Κύμης.

1906Οι Ελληνοβλάχοι του Αγίου Φραγκίσκου της Καλιφόρνιας, με υπόμνημά τους, που έστειλαν στα Πατριαρχεία, αναιρούν και αποκρούουν τις θεωρίες και τις αξιώσεις των ρουμανόφρονων ομοφύλων τους για τη Μακεδονία.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 28/12
1932 Ο Αμερικανός rockabilly τραγουδιστής και συνθέτης Dorsey Burnette (1932-1979), ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Rock and Roll Trio, γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Έγραψε τραγούδια για τους Rick NelsonJerry Lee Lewis και Waylon Jennings. Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Billy Burnette, μέλος των Fleetwood Mac από το 1987 έως το 1995, είναι γιος του.
1950 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Alex Chilton (William Alexander Chilton 1950-2010) γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Γνωστός για τη συνεργασία του με τις pop μπάντες Box Tops και Big Star. Συνθέσεις του έχουν τραγουδήσει μεταξύ άλλων οι WilcoGraham CoxonGarbageJeff BuckleyCheap Trick και Placebo.
Αθλητισμός 28/12
 28/12/1999    Διεξάγεται το 4ο Eurostars στην παγωμένη Μόσχα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ο Νίκος Οικονόμου συμμετέχει για τέταρτη φορά με την ομάδα της Ανατολής, η οποία κερδίζει με 112-107. Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ανακηρύσσεται ο Tyus Edney της ομάδας της Δύσης

28/12/1996    Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ξεκινά τη διενέργεια έρευνας ύστερα από καταγγελίες του Τύπου, ότι παίκτες της εθνικής ομάδας στοιχημάτισαν υπέρ της Βουλγαρίας, αντιπάλου της Κύπρου, δύο εβδομάδες νωρίτερα (14/12)

28/12/1991    Γίνεται το πρώτο All-Star Game στο μπάσκετ στο ΣΕΦ μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων (μελών ΠΣΑΚ) και των κορυφαίων ξένων της Α1 κατηγορίας. Το κλου της βραδυάς είναι το κάρφωμα του John Hutson που κάνει θρύψαλα το ταμπλώ

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *