Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Α.Μ.Ε.Α και πολιτικοί - άρθρο του Βασίλη Τσούγκαρη

Α.Μ.Ε.Α και πολιτικοί - άρθρο του Βασίλη Τσούγκαρη στο ialmopia.gr



Στην «Ελλάς του 2014», στην Ελλάδα της Ευρώπης, της προόδου, και όλων των σχετικών τίτλων που της έχουν δοθεί από πολλούς και διάφορους, ειδικούς και μπουρδολόγους στην πλειοψηφία πολιτικούς, στην Ελλάδα του ευρώ, της πρόνοιας, των αγορών, της τροχιάς ανάπτυξης και των λοιπών εμετικών τίτλων, την Ελλάδα που πέρα από τους όποιους τίτλους είναι εκείνη της σκληρής πραγματικότητας, δηλαδή της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της ΑΝΕΧΕΙΑΣ, του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ όχι μόνο γης, αλλά και ανθρώπων (η απόγνωση κάνει πολλά, μέχρι και ανθρώπους να πουλούν κομμάτια από ζωτικά τους όργανα για να …. ζήσουν), μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες τους βάφτισαν προωθώντας έτσι έναν τίτλο «ρατσισμού», είναι οι «απόκληροι» του συστήματος, το «βάρος» για τους πολιτικούς και τις όποιες κυβερνήσεις.

ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ αυτών των ανθρώπων, και όσοι επιχείρησαν να το κάνουν αυτό, αποδείχτηκε πόσο ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ είναι οι γνώσεις τους σχετικά με τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, σχετικά με τις πάμπολλες σοβαρότατες και ανίατες ασθένειες – παθήσεις που αντιμετωπίζουν.

Άλλωστε, η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ αντιμετώπιση όλων αυτών των ανθρώπων από το «κράτος πρόνοιας», και όλα τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους, αποδεικνύουν περίτρανα την υποκρισία και την αδιαφορία των αρμοδίων.

Διάβασα ένα άρθρο, την τοποθέτηση στη βουλή ενός βουλευτή.

Να πως έχει…..

««Η εξόντωση των ΑμεΑ»

Γνωρίζουμε όλοι ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούμε όλοι να γίνουμε ΑμεΑ.
Γνωρίζουμε όλοι ότι οι κρατικές δομές είναι ανύπαρκτες.
Γνωρίζουμε όλοι ότι τότε δεν θα μπορούμε να βγαίνουμε στους δρόμους γιατί θα έχουμε π.χ τετραπληγίες, κατακλύσεις.
Γνωρίζουμε επίσης όλοι ότι ακόμα και οι γονείς μας δεν θα μπορούν να βγαίνουν στους δρόμους γιατί δεν θα μπορούν να μας αφήσουν.
Γνωρίζουμε όλοι ότι οι περισσότεροι γονείς των ΑμεΑ ζουν με ψυχοφάρμακα.
Γνωρίζουμε ότι σε τετραπληγία με εγκεφαλική παράλυση ή σε τετραπληγία με τυφλότητα δεν φτάνουν ούτε 1.300 ευρώ το μήνα.
Οφείλουμε άμεσα αν υπάρχει 35.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και τεκμαρτό, όταν ο ΑμεΑ είναι ανήλικος το επίδομα να δίνεται μέχρι να συμπληρωθεί το εισόδημα.
Όταν υπάρχει 20.000 ευρώ εισόδημα και τεκμαρτό, αν ο ΑμεΑ είναι ανήλικος να δίνεται το επίδομα πάλι μέχρι συμπλήρωσης.
Απαραίτητη η συμπαράσταση ετέρου προσώπου με ασφάλιση και επίδομα 600 ευρώ το μήνα.
Αν δεν γίνει αυτό όσον αφορά την συμπαράσταση τότε να συνεχιστεί το έξω-ιδρυματικό των 771 ευρώ.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν λύση στα πρόβλημα των ΑμεΑ, είναι τα άκρως απαραίτητα για να επιβιώσουν.
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ»

Κύριε βουλευτά, καλά το ξεκινήσατε, μόνο γρήγορα το «χαλάσατε» με το που αναφερθήκατε σε δέκα σειρές σε ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ και δεν μάθατε για ΟΛΕΣ, προκειμένου να έχετε πλήρη εικόνα για τον Γολγοθά των ανθρώπων με χρόνιες σοβαρότατες παθήσεις και των οικογενειών τους, των οικογενειών μάλιστα που σε πολλές περιπτώσεις διαλύονται, γιατί οι «υγιείς» δεν αντέχουν το μαρτύριο της συμβίωσης με τους πάσχοντες.

ΑΝ οι πολιτικοί θέλατε ΑΛΗΘΙΝΑ και όχι σαν ΑΓΓΑΡΕΙΑ να ασχοληθείτε με τα «Α.Μ.Ε.Α», θα το κάνατε εδώ και χρόνια, και θα είχατε λύσει τα προβλήματα τους.

Αντίθετα, στην «Ελλάς» του 2014, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί αδιαφορείτε, και ΟΤΑΝ τύχει και ανατεθεί σε κάποιον κάποιο υπουργείο, κάποια γραμματεία, προσθέτετε περισσότερα προβλήματα για να επιτύχετε την ΕΞΟΝΤΩΣΗ των Α.Μ.Ε.Α γιατί είπαμε, ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΣΑΝ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *