Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Δεν έχει το θεό του. Θέλει να ιδρύσει νέο κόμμα ο Παπανδρέου

Αλλαγή: το σύνθημα που θα γίνει το παρατσούκλι για να μη γίνει το ΣΟΚ



Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα «σοσιαλιστικό κίνημα» που προκάλεσε σοκ στο «πανελλήνιο». Έκτοτε, το σοκ επανήλθε σε πιο θρίλερ εκδοχή με τη χρεοκοπία της πολιτικής, των θεσμών , των τραπεζών και όπως ισχυρίστηκαν, των πολιτών.

Το «ΣΟΚ» όμως, θέλει να ξαναφέρει την «Αλλαγή» και να πιάσει το νήμα από την αρχή. Ας είναι. Μπορούμε όμως να καταθέσουμε και μια πρώτη άποψη με βάση το περιεχόμενο της τότε «αλλαγής» και την κινηματική οργάνωση και εσωτερική λειτουργία του Πανελλήνιου ΣΟΚ.

Καταρχήν δεν είναι ενθαρρυντικό να επιχειρείται επανάληψη της ιστορίας, όχι γιατί μπορεί να γεννήσει φάρσα, αλλά διότι το εγχείρημα το αποπειράται πρώην πρωθυπουργός, ανεξάρτητα του εάν είναι υιός του πατρός του ΠΑΣΟΚ και της ΑΛΛΑΓΗΣ.

Στα σοβαρά τώρα, πιστεύουν ότι το νήμα ξαναπιάνεται από την αρχή μέσω λέξεων, συνθημάτων και μαρκίζας; Τότε το arbeit macht frei, θα έπρεπε να τοποθετηθεί παντού.

Χωρίς διάθεση κριτικής για να προσαρμοστούμε στη μόδα της εποχής και της χυδαιο-δημοσιογραφίας, αλλά με διάθεση να μάθουμε προτάσεις, σχέδιο, πρόσωπα, στο νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου, μείναμε για την ώρα χωρίς περισσότερα.

Στο εργαστήριο της εξέτασης των όσων λέγονται κατά καιρούς στις εκδηλώσεις των Παπανδρεϊκών, ακούγονται πολλά. Για την οικονομία του χώρου και του χρόνου ας βάλουμε στο μικροσκόπιο τον επικεφαλής της οργανωτικής γραμματείας του νέου εγχειρήματος του ΓΑΠ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Λέει λοιπόν σε μια πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση του Γιώργου Πεταλωτή:

-Σήμερα λοιπόν, όσο ποτέ άλλοτε, η χώρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας, υπέρ των πλατιών λαϊκών μαζών που δοκιμάζονται από την κρίση.

-Έχουμε χρέος μέσα από τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις και τις συγκρούσεις με το άδικο να βάλουμε ένα τέλος στην αδιαφάνεια , την διαφθορά , την πελατειακή λογική και την σπατάλη.

Αυτό είναι εξαιρετικό!

Θα μπορούσε να το λέει κάθε κόμμα, σήμερα που χάθηκε το νόημα των λέξεων και ενδεχομένως και της ντροπής.

Ωστόσο!

Οι φράσεις αυτές μπορούν να αποκτήσουν πολιτικό περιεχόμενο σήμερα, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ , είτε από ένα κομμάτι του Κέντρου, που έχοντας την εμπειρία διακυβέρνησης και την ταπεινότητα να κάνει αυτοκριτική, συνεργούν για να καθαρίσει το απόστημα. Οι δυο πλευρές το έχουν και απομένει να δουλέψουν σκληρά και πάντως μαζί για τον κοινό σκοπό εάν είναι όλα αυτά μια από τις πρώτες προτεραιότητες.

Το σίγουρο είναι ότι έστω και μια παράγραφο να συντάξουν ως σχέδιο, εάν δείχνει μπροστά και πάει τη χώρα έστω και ένα cm στο μέλλον, θα έχουν προσφέρει υπηρεσία. Άλλωστε ο χώρος του κέντρου και της αριστεράς, θα παράξει κάποια στιγμή πολιτική πρόταση όπως στο παρελθόν και όπως και τότε, που ξέρετε; μπορεί να φέρει την ΑΛΛΑΓΗ το ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. 
 
 
ΠΗΓΗ: newsbomb

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *