Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Κήρυξη Δήμου Σκύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Έγγραφο με θέμα: «Πλημμύρες και καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων στο Δήμο Σκύδρας»απέστειλε, στις 8/12/14, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου.Στην επιστολή περιγράφονται οι μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν περιουσίες κι εκτάσεις (δημόσιες, δημοτικές, ιδιωτικές) εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, τόσο στη Δημοτική Ενότητα Μενηίδας, όσο και κατά μήκος της Τάφρου 66 της οποίας η στάθμη έχει ανέβει σ ́επικίνδυνο επίπεδο.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, διότι οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν προβεί στον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών της αρμοδιότητά τους και ειδικότερα των ποταμών Αλμωπαίου, Εδεσσαίου και της Τάφρου 66. Ήδη, έχει πλημμυρίσει η περιοχή του βιολογικού καθαρισμού της Σκύδρας με συνέπεια τη σημαντική φθορά ή και καταστροφή των μηχανημάτων του, ενώ σημαντικές οικονομικές ζημιές μετρούν και οι αγρότες των παρακείμενων χωραφιών. Στη Μενηίδα δε, είναι επικίνδυνη η διέλευση δρόμων και γεφυρών για ανθρώπους κι οχήματα.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα άμεσης λήψης δραστικών μέτρων για την αποκατάσταση των υφιστάμενων καταστροφών και την πρόληψη νέων δυσμενών καταστάσεων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, και ζητείται η κήρυξη του Δήμου Σκύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *