Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Διάσημοι που ξύπνησαν και επέζησαν από κώμα

Από τη Σάρον Στόουν και τον «πρίγκιπα του σκότους», Ozzy Osbourne στον παράτολμο κασκαντέρ
Οι επιζήσαντες. Μια σειρά από διασημότητες έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο έπειτα από προβλήματα με την υγεία τους ή έπειτα από κάποιο ατύχημα που παραλίγο να σταθεί μοιραίο.

Ωστόσο, ανέτρεψαν τα προγνωστικά και κατάφεραν να επιβιώσουν. Κάποιοι από τους παρακάτω δε βρίσκονται πλέον στη ζωή.


Martin Lawrence
Ημέρες σε κώμα: 3



Ο δημοφιλής ηθοποιός και κωμικός της stand-up comedy, Martin Lawrence είχε μια τραυματική εμπειρία. Μια ιδιαιτέρως καυτή ημέρα του Αυγούστου το 1999, ο 49χρονος σήμερα ηθοποιός πήρε μια κακή απόφαση: να κάνει τζόκινγκ φορώντας ωστόσο και άφθονα ρούχα. Έπειτα από μερικά χιλιόμετρα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα. Η εμπειρία αυτή παραλίγο να του στοιχήσει τη ζωή καθώς «βυθίστηκε» σε κώμα επί 3 ημέρες από υπερθερμία-η θερμοκρασία του σώματός του ήταν 41,7 βαθμούς Κελσίου.

Stevie Wonder
Ημέρες σε κώμα: 4



Ο Stevland Morris, γνωστός για το καλλιτεχνικό του όνομα Stevie Wonder, είναι ένας Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης και ακτιβιστής. Στις 6 Αυγούστου 1973, είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Βόρεια Καρολίνα. Ο Wonder έμεινε σε κώμα για τέσσερις ημέρες αφού ξύπνησε υπέστη μερική απώλεια της όσφρησης.

Jerry Garcia
Ημέρες σε κώμα: 5



Ο Jerry Garcia είναι ένας γνωστός μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης των Grateful Dead. Το 1986 ο Garcia έπεσε σε διαβητικό κώμα που παραλίγο να του στοιχήσει τη ζωή καθώς έπεσε σε κώμα επί 5 ημέρες.
Ο μουσικός βυθίστηκε σε κώμα εξαιτίας των ανθυγιεινών διατροφικών του συνηθειών αλλά και από χρήση ναρκωτικών. Στη δεκαετία του 1980, ο Jerry ήταν βαριά εθισμένος στην ηρωίνη, την κοκαΐνη, καθώς και σε μια σειρά από πολλά άλλα φάρμακα. Μετά τη περιπέτεια με την υγεία του, άφησε πίσω του τις κακές ημέρες και έμεινε «καθαρός» μέχρι τον θάνατό του το 1995 σε ηλικία 53 ετών.

Ozzy Osbourne
Ημέρες σε κώμα: 8



Η 8η Δεκεμβρίου του 2004 είναι μια ημέρα που ο Ozzy Osbourne δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο θρύλος της χέβι μέταλ και πρώην μέλος των Black Sabbath ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Βρετανία. Μετά το ατύχημα βγήκε η φήμη ότι ο Ozzy είχε μείνει σε κώμα για 8 ημέρες.
Ο Osbourne δοξάζει μέχρι και σήμερα τον σωματοφύλακά του ο οποίος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες όταν σταμάτησε να αναπνέει.

Sharon Stone
Ημέρες σε κώμα: 9



Στις 29 Σεπτεμβρίου 2001, η Sharon Stone εισήχθη στο νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν ότι η διάσημη ηθοποιός έπασχε από μικρό ανεύρισμα στον εγκέφαλο. Η διάσημη ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο, επειδή ένιωθε πολύ έντονους πονοκεφάλους. Ύστερα από τομογραφία του εγκεφάλου, οι γιατροί διέγνωσαν ότι οι πονοκέφαλοι προέρχονταν από μικρό ανεύρισμα και «βυθίστηκε» σε κώμα για 9 ημέρες.

Evel Knievel
Ημέρες σε κώμα: 29



Ο Evel Knievel τη δεκαετία του ’60, ήταν ένας τολμηρός κασκαντέρ με ειδίκευση στις μοτοσικλέτες με 433 σπασμένα κόκκαλα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Το 1967, έπεισε τους ιδιοκτήτες του Caesars Palace στο Λας Βέγκας να επιχειρήσει να κάνει ένα άλμα την Πρωτοχρονιά. Η μοτοσικλέτα του ωστόσο κατά τη διάρκεια του άλματος υπέστη ζημιά, και συνετρίβη στη ράμπα. Τα σοβαρά τραύματά του τον οδήγησαν στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε σε κώμα για 29 ημέρες.

Kurt Cobain



Την 1η Μαρτίου του 1994, ο Kurt Cobain αρρώστησε από βρογχίτιδα και σοβαρή λαρυγγίτιδα κατά τη διάρκεια συναυλίας στη Γερμανία. Την επόμενη ημέρα, πέταξε για Ρώμη για να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση. Δυο ημέρες αργότερα, η σύζυγός του Courtney Love βρήκε τον frontman των Nirvana αναίσθητο από χρήση ναρκωτικών και χαπιών. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο ήταν άμεση και έμεινε σε κώμα για τουλάχιστον 24 ώρες.


ΠΗΓΗ: newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *