Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

"Βοήθεια στο Σπίτι. Aλληλεγγύη στην 3η ηλικία"

Βοήθεια στο Σπίτι. Πραγματική βοήθεια και ουσιαστική φροντίδα σε συνανθρώπους μας που είναι ηλικιωμένοι, μόνοι, αβοήθητοι και το μόνο που περιμένουν είναι το χαμόγελο των παιδιών του προγράμματος.


Μιλήσαμε μαζί τους για την κατάσταση σήμερα.


Ένα πρόγραμμα που όπως και πολλά άλλα έπρεπε να έχει ενταχθεί και οργανωθεί στην κοινωνική υπηρεσία των Δήμων και όχι να αποτελεί αποπαίδι με απλήρωτους εργαζόμενους και υποχρηματοδοτούμενες δομές.


Νοιώθω προσωπικά περήφανος που ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης υλοποιήσαμε από τους πρώτους το πρόγραμμα στην Έδεσσα και από κει και πέρα σε όλο το Ν.Πέλλας με δεκάδες ωφελούμενους.


Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια η συγκυβέρνηση της αποτυχίας το κατήργησε και αυτό. Το μετάλλαξε σε «Κατʼοίκον φροντίδα» το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί με το «Βοήθεια στο Σπίτι», γιατί βάζει αποκλεισμούς, κριτήρια κοινωνικά, οικονομικά, υγείας και ηλικίας, τα οποία περιορίζουν τον αριθμό των ωφελούμενων, επίσης περιορίζει τις υπηρεσίες και διευρύνει τους παρόχους, πέρα από τους Δήμους, για τους οποίους μόνιμα δεν έχει χρήματα, και σε ιδιώτες.


Πάγια θέση είναι, η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» να σταματήσει να αποτελεί «πρόγραμμα» και να γίνει «μόνιμη δομή των δήμων», εξασφαλίζοντας έτσι σταθερότητα τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους ωφελούμενους πολίτες.


Η Ελλάδα της ανατροπής απαιτεί αλληλεγγύη στην 3η ηλικία. Εξάλλου μπορεί στα μάτια των νέων να βλέπεις φλόγα, μα στα μάτια των παππούδων και των γιαγιάδων, βλέπεις φως είπε ο Ουγκώ.


Ανατροπή τώρα της πολιτικής της λιτότητας.

Με εκτίμηση
Νάκης Πασχαλίδης
Φαρμακοποιός
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *