Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ; Ποιο είναι το τρίτο κόμμα; Όλα δείχνουν 7κομματική βουλή

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 0,8% στις προηγούμενες ευρωεκλογές καθώς και όλοι οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί με ιδιαίτερη δυναμική.
 

Έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε με βάση την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε να εξαιρεθούν με βάση νέους τεχνολογικούς τρόπους (πχ. ip range) όλες οι διπλοψηφίες και να προκύπτει αξιόπιστο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε είχαμε κάνει στις τελευταίες Ευρωεκλογές όπου προβλέψαμε με ακρίβεια τα exit polls. Οι μοναδικές συμμετοχές έφτασαν τις 23.586 σε διάστημα μόλις λίγων ημερών!


ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;




ΘΕΛΑΤΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;





ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ;




ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ;




ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;




ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΓΗΓΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;




ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;






ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ (ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ)

Εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και με βάση το σταθμισμένο δείγμα των δικών σας ψήφων που λαμβάνει υπόψη ισόποσα ποσοστά με βάση γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα είναι η παρακάτω.



ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ
(με βάση τα παραπάνω ποσοστά και 7κομματική βουλή)

ΣΥΡΙΖΑ: 145
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 81
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 19
ΠΟΤΑΜΙ: 18
ΚΚΕ: 15
ΠΑΣΟΚ: 13
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 9


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

1. Κατά την διάρκεια της έρευνας λάβαμε αρκετές ενημερώσεις απο εκπροσώπους μικρότερων κομμάτων πως είτε δεν θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές είτε συγχωνεύονται και στηρίζουν άλλα μεγαλύτερα κόμματα. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, η ΔΡΑΣΗ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, το ΕΠΑΜ και άλλοι μικρότεροι σχηματισμοί δεν κατεβαίνουν στις εκλογές κάτι που μεγαλώνει την πόλωση και ενισχύει τον δικομμάτισμό που επιστρέφει σε μικρότερη μορφή.

2. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και δεν υπάρχουν περιθώρια ανατροπής. Η διαφορά μάλιστα αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη της τάξεως των 5 μονάδων! Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συσπειρώνεται και αυξάνει εντυπωσιακά τις δυνάμεις της σε σχέση με τις ευρωεκλογές και πλησιάζει το ταβάνι που είναι το ποσοστό των προηγούμενων Εθνικών εκλογών.

3. Το επίσης σίγουρο είναι οτι είμαστε μακρυά απο αυτοδυναμία και το σενάριο επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση μη επίτευξης συνεργασίας είναι πολύ πιθανό. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν οι εξής επιλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πρώτο κόμμα. Είτε θα κάνει συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ (εφόσον μπουν στη Βουλή) αλλά με οριακή πλειοψηφία και περίπου 155 έδρες, είτε θα κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΟΤΑΜΙ (κάτι που σημαίνει ότι η Κυβέρνηση θα έχει και μνημονιακό χαρακτήρα) είτε θα οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές, το ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ σενάριο.

4. Όλα δείχνουν οτι τρίτο κόμμα θα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι πολύ πιθανόν να πάρει ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ μέσα απο την φυλακή!!! Παρουσιάζει μικρή μείωση σε σχέση με τις ευρωεκλογές αλλά η συσπείρωση παραμένει πολύ υψηλή. Απειλείται μόνο από το ΠΟΤΑΜΙαλλά στο αστάθμιστο δείγμα δείχνει οτι θα διατηρηθεί τελικά σε αυτή την πολυπόθητη για όλα τα μικρότερα κόμματα τρίτη θέση. Να σημειώσουμε πάντως οτι το κόμμα του Σ. Θεοδωράκη έχει ανοδικές τάσεις, ειδικά μετά την σύμπραξη του με άλλα νεοφιλελεύθερα κόμματα όπως η ΔΡΑΣΗ.

5. Το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά αλλά μάλλον και τελευταία θα βρίσκεται στην επόμενη βουλή. Το αδελφό στρατόπεδο το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου του κόβει μονάδες και παράλληλα δίνει μεγάλη μάχη να μπει στη Βουλή με το πιθανότερο σενάριο προς το παρόν είναι το να μην το καταφέρει. Το ΚΚΕ λόγω της πόλωσης που έχει δημιουργηθεί χάνει ποσοστά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ελαφρώς καθοδικές τάσεις. Θα έχει μικρότερα ποσοστά σε σχέση με τις ευρωεκλογές αλλά θα παραμείνει με ενα αξιόλογο ποσοστό. Η ΔΗΜΑΡ έχει εξαφανιστεί όπως είχαμε προβλέψει πριν πολλούς πολλούς μήνες και δεν αναμένεται να πάρει ποσοστά πάνω απο 0,5 ή 1%.

6. Μεγάλη μάχη δίνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να μπουν στη Βουλή με τα πράγματα να είναι εντελώς οριακά! Απο το εαν όμως μπουν θα εξαρτηθούν πάρα πολλά αφού φαίνεται οτι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

7. Ευχάριστη έκπληξη των εκλογών πιστεύουμε πως θα είναι η ΤΕΛΕΙΑ του Απόστολου Γκλέτσου, ενώ δείχνει ότι έχει μεγαλύτερη αποδοχή από το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου. Πολλά φαίνεται ότι θα κριθούν με το εάν θα κατέβουν σε ολόκληρη την επικράτεια και το εάν έχουν ψηφοδέλτια παντού. Ανερχόμενη πολιτική δύναμη; Πολύ πιθανόν! 
 
 
 
ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *