Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την Ενότητας της Κεντροαριστεράς

Η χώρα οδεύει προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα πολιτικής και κοινωνικής πόλωσης. Η ρητορική του μίσους και ο εμφυλιοπολεμικός λόγος έχουν κυριαρχήσει. Μπροστά στα πλέον κρίσιμα διλήμματα των τελευταίων 40 χρόνων η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων επιλέγει τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της άρνησης να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα. Η κοινωνία έλκεται από τις εύκολες υποσχέσεις και ενδίδει στις εξωπραγματικές προσδοκίες.



Η χώρα συνθλίβεται ανάμεσα σε μια αναχρονιστική δεξιά και σε μια ανεδαφική και ιδεοληπτική αριστερά. Οι δυνάμεις της μετριοπάθειας και της λογικής περιθωριοποιούνται προς όφελος των άκρων. Οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις δεν μπορούν να αντιδράσουν στην πλημμυρίδα των υποσχέσεων για επιστροφή στις πελατειακές πρακτικές.



Μέσα σε αυτό το τοπίο, το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη αρθρώνει έναν διαφορετικό, βαθιά πολιτικό, λόγο. Περιγράφει τα στάδια εξόδου από την κρίση και σκιαγραφεί τις βασικές αρχές προκειμένου να διευρυνθεί η παραγωγική βάση της ελληνικής κοινωνίας και να εγκαταλειφθεί ο κρατισμός που ταλάνισε τη χώρα επί δεκαετίες. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την ενότητα της κεντροαριστεράς υποστηρίζει με θέρμη το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη και καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να το υπερψηφίσουν.



Αμέσως μετά τις εκλογές, η Επιτροπή θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου. Οι δυνάμεις της μετριοπάθειας και της λογικής μόνο ενωμένες μπορούν να αντιμετωπίσουν τον επελαύνοντα λαϊκισμό και τον επικίνδυνο πολιτικό εξτρεμισμό. Ο χώρος της λογικής πρέπει να αποκτήσει ενιαία πολιτική έκφραση. 






Εκ μέρους της Επιτροπής
Χρήστος Σεβαστιάδης
Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *