Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Οι Σύμμαχοι αποφάσισαν να αποσύρουν τα πολεμικά πλοία τους από τη Σμύρνη (Σαν σήμερα 15/2)

1933 αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Ρούσβελτ σημειώθηκε λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του, στο Μπεν Φορντ Παρκ του Μαϊάμι. Δράστης ήταν ο Τζουζέπε
Ζανγκάρα, αναρχικός από την Ιταλία.

1944 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αμερικανικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την επανάκτηση των Νησιών του Σολομώντα στον Ειρηνικό Ωκεανό, 1.000 βρετανικά βομβαρδιστικά έπληξαν το Βερολίνο, ενώ συμμαχικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το μοναστήρι Μόντε Κασίνο στην Ιταλία.

1996 ισχυρή έκρηξη, από εκτόξευση ρουκέτας, σημειώθηκε στην οδό Γέλωνος σε υπαίθριο πάρκινγκ, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, υπήρχαν όμως βάσιμες υποψίες ότι επρόκειτο για χτύπημα της "17 Νοέμβρη".


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Moυσική 15/2
1944 Ο Βρετανός μουσικός, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού rock συγκροτήματος The KinksMick Avory (Michael Charles Avory) γεννήθηκε στο Σάρρεϋ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1964 έως το 1984. Πολύ πριν, το καλοκαίρι του 1962, είχε παίξει τύμπανα και για ένα άλλο Βρετανικό συγκρότημα που αργότερα ονομάστηκε... The Rolling Stones. Δεν συμμετείχε στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στο The Marquee Club τον Ιούλιο του 1962, έτσι πρώτος ντράμερ των Stones θεωρείται ο Tony Chapman.

1959 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ali Campbell (Alistair Ian Campbell) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του Βρετανικού reggae συγκροτήματος UB40 από την ίδρυση τους το 1978 έως τον Ιανουάριο του 2008 που αποχώρησε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Red, Red Wine", "Can't Help Falling in Love" κ.α. Οι πωλήσεις του συγκροτήματος παγκοσμίως ξεπερνούν τα εβδομήντα εκατομμύρια αντίτυπα.

Αθλητισμός 15/2

15/2/2003 Ο προπονητής της Manchester United Σερ Άλεξ Φεργκιουσον κλωτσάει από θυμό, για την κακή απόδοση της ομάδας του εναντίον της Άρσεναλ, ένα παπούτσι μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, πετυχαίνοντας και σκίζοντας κατά λάθος το αριστερό φρύδι του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Πέντε μήνες μετά ο Μπέκαμ θα εγκαταλείψει την ομάδα για την Ρεάλ Μαδρίτης

15/2/1993 Πεθαίνει ο Γιώργος Κασιμάτης, που διετέλεσε Γ.Γ.Αθλητισμού και στον οποίο ο μαζικός αθλητισμός οφείλει πολλά. Προς τιμήν του διοργανώνονται από τον ΣΕΒΑΣ Πειραιά κάθε χρόνο από το 1994 αγώνες στίβου με τίτλο “Κασιμάτεια”

15/2/1978 Ο Leon Spinks κερδίζει τον Muhammad Ali στο Λας Βέγκας. Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακηρύσσει τον Ken Norton πρωταθλητή αφού ο Spinks αρνείται να αγωνιστεί μαζί του πριν από τη ρεβάνς με τον Ali
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *