Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γιάννης Σηφάκης στην κινητοποίηση δασεργατών στο Δασαρχείο Αριδαίας: ''Να σταματήσει η ταλαιπωρία των δασικών συνεταιρισμών''

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης παραβρέθηκε στην μαζική κινητοποίηση των εκπροσώπων των δασικών συνεταιρισμών στο Δασαρχείο Αριδαίας. Εξέφρασε την συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα τους για την κατανομή των συστάδων υλοτομίας σύμφωνα με το ΠΔ 126/86 ( με τον τρόπο που γίνεται η κατανομή ανελλιπώς από το 1987) και όχι σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ν.Δ. 86/69. 

Στην παρέμβαση του τόνισε ότι στις συνθήκες φτωχοποίησης των πολιτών και φυσικά των δασεργατών με τις πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είναι δυνατόν το 30%-40% των δασικών συνεταιρισμών να μην μπορέσει να πάρει συστάδες λόγω μη δυνατότητας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Ακόμη δεν είναι δυνατόν να είναι 10% ακριβότερα τα μισθώματα, 10% λιγότερα τα ένσημα και τριπλάσια η εγγυητική. Να συνεχίσει να εφαρμόζεται το ΠΔ 126/86 με παράταση των προθεσμιών του. 

Στην συνάντηση παρευρέθη και η βουλευτής κ. Θ.Τζάκρη, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Φραγκισκάκη, και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ.Μπίνος. 

Ο Δασάρχης κ. Μέντης δήλωσε ότι συμφωνεί με τα αιτήματα και ανέφερε ότι η αρμοδιότητα της απόφασης είναι του Υπουργείου. Κανονίστηκε συνάντηση του κ. Φραγκισκάκη, Περιφερειακού Διευθυντή Δασών, του κ. Σαμαρά Δντή Δασών Πέλλας, του κ. Δασάρχη μαζί με τους βουλευτές και τον κ. Δήμαρχο και τους ενδιαφερόμενους δασικούς συνεταιρισμούς την επόμενη Παρασκευή 13.02.15 για να έχουν προηγηθεί ενέργειες και να υπάρξει ενημέρωση. 

Ακόμη από τους δασεργάτες τέθηκαν θέματα συντήρησης δασικής οδοποιίας, επιστροφή τμήματος ανταποδοτικών από το κράτος και τον Δήμο κλπ. για έργα στο δάσος και στα ορεινά χωριά κλπ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *