Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Hackers βοηθούν την Google και στο Android

Είναι γνωστό πως η Google προσφέρει τεράστιες αμοιβές σε ερευνητές και hackers, για τον εντοπισμό bugs στον Chrome και σε άλλα software της εταιρίας. Πρόσφατα ανακοίνωσε πως έχει δώσει ως επιβράβευση πάνω από $4 εκατομμύρια τα τελευταία 5 χρόνια, αποτελώντας πρόκληση στα συνέδρια hackers όπως το Black Hat convention, όπου οι hackers ανταγωνίζονται για έπαθλο $1 εκατομμυρίου αν καταφέρουν να βρουν κάποια αδυναμία του συστήματος, αλλά συνήθως ο Chrome βγαίνει αλώβητος. 

Η αυξανόμενη δυσκολία όμως του εγχειρήματος έχει μειώσει το ενδιαφέρον και η Google, θέλοντας να χρησιμοποιήσει τους hackers και για το Play Store για μια ασφαλή Android εμπειρία, υιοθετεί διαφορετική τακτική. Πλέον, θα επικοινωνεί με ερευνητές και hackers που έχουν εντοπίσει κάτι στο παρελθόν και θα τους αναθέτει μια υπόθεση. Η αμοιβή τους θα είναι $3133.70, ανεξαρτήτως αν θα εντοπίσουν κάποιο bug ή όχι. Το Play Store έχει ήδη εργαλεία για να εντοπίζει κακόβουλα λογισμικά. Οι εξωτερική βοήθεια, απλά θα σιγουρέψει πως τα εργαλεία δουλεύουν σωστά. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επιβράβευσης της Google, θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες από τον επικεφαλή ασφαλείας, Matt Moore.




unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *