Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Στους 70.000 αναμένεται να "κλείσει" ο αριθμός των φετινών εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων, αφού δηλαδή ολοκληρωθεί η εν εξελίξει διαβούλευση με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φετινός αριθμός εισακτέων δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά από τον περσινό και θα κινηθεί περίπου στις 70.000 για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ- πέραν των στρατιωτικών και των αστυνομικών σχολών.

Στις εσωτερικές κατανομές των εισακτέων η γενική γραμμή πρότασης είναι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, να κρατηθούν ψηλά τα ποσοστά εισαγομένων στα περιφερειακά ΑΕΙ και να μειωθούν στα κεντρικά.

Για το θέμα των μετεγγραφών τα πράγματα προς το παρόν είναι ασαφή. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, πάντως, με δηλώσεις του τόνισε ότι έχει «κλείσει την κάνουλα» των μετεγγραφών για φέτος, προετοιμάζοντας του υποψηφίους να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους, γνωρίζοντας ότι θα φοιτήσουν στις σχολές που θα δηλώσουν όσο μακριά και αν είναι.

Ο υπουργός μιλά για θέσπιση αυστηρών κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων προκειμένου να σταματήσει η υπέρμετρη επιβάρυνση των κεντρικών ΑΕΙ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *