Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

8 εναλλακτικοί προορισμοί για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη (pics)

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την καθημερινότητα κάνοντας ένα ταξίδι, η Ευρώπη θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Υπάρχουν πόλεις που πραγματικά αιχμαλωτίζουν τους ταξιδιώτες με την ομορφιά τους.

Δείτε μερικές από αυτές όπως τις επέλεξαν οι αναγνώστες της Telegraph. Ανάμεσά τους και η Θεσσαλονίκη.

Μπολόνια, Ιταλία

Η Μπολόνια θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις η οποία διαθέτει πληθώρα καφέ-μπαρ, ενώ παράλληλα φημίζεται για τα πανεπιστήμιά της, για όποιον διψά για μάθηση.

Για όποιον επιλέξει να ταξιδέψει στην Μπολόνια, μια επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης θεωρείται επιτακτική ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το νέο μουσείο παγωτού.


Νίκαια, Γαλλία

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την υπέροχη θέα στη θάλασσα. Η πόλη φημίζεται για τα γαστρονομικά της πιάτα αλλά και για τις γκαλερί, τα μουσεία τέχνης και το μοναδικό Μουσείο Matisse.


Αλγκέρο, Ιταλία

Αυτή η μεσαιωνική πόλη της Σαρδηνίας διαθέτει μια εξαιρετική αρχιτεκτονική αλλά και υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και θέα στην πόλη πέρα ​​από τον κόλπο.


Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Όσοι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη μπορούν να απολαύσουν τη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο. Ο ιστορικός Λευκός Πύργος αποτελεί ορόσημο για την πόλη ενώ διαθέτει πολλά μπαρ και καφέ, μιας και η νυχτερινή ζωή στην πόλη είναι έντονη. Όσοι επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να ξεχάσουν να φάνε την φημισμένη μπουγάτσα της.


Σεράγεβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη

Θεωρείται μια πόλη ιδιαίτερα φιλόξενη. Διαθέτει αρκετά μπαρ και εστιατόρια τα οποία μπορούν να επισκεφθούν όσοι ταξιδέψουν στο Σεράγεβο.


Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Άλλη μια φιλόξενη πόλη κατά τα λεγόμενα των αναγνωστών της Telegraph, η οποία διαθέτει ένα εντυπωσιακό κέντρο, με γέφυρες πάνω από τον ποταμό και πολλά μπαρ.


Γρανάδα, Ισπανία

Πρόκειται για μια πραγματικά «ζωντανή πόλη» με πανέμορφο περιβάλλον. Με την οροσειρά Σιέρα Νεβάδα να αχνοφαίνεται η θέα κόβει την ανάσα.


Σόφια, Βουλγαρία

Η βουλγαρική πρωτεύουσα είναι μια άλλη αγαπημένη πόλη για πολλούς σχολιαστές. Τα ρωμαϊκά ερείπια, οι βυζαντινές εκκλησίες, οι ιαματικές πηγές και οι καφετέριες και τα εστιατόρια που διαθέτει την κάνουν ιδιαίτερα ελκυστική.








Πηγή: newmoney.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *