Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ένα από τα θρυλικά κτίρια του κόσμου σας αποκαλύπτει τα μυστικά του (pics)

To Empire State Building ήταν το ψηλότερο κτίριο παγκοσμίως μέχρι το 1972. Έχει ύψος 443 μέτρα και ολοκληρώθηκε το 1931. Ορίστε μερικά πράγματα που δεν ξέρατε για αυτό.

Το υπέροχο αυτό κτίριο έχει 1872 σκάλες μέχρι τον 103ο όροφό του. Το διάσημο Empire State Building ελκύει καθε χρόνο πάνω από 4.000.000 επισκέπτες που από την κορυφή του μπορούν να δούνε μέχρι 128 χιλιόμετρα μακριά. Σε μία καλή μέρα με καθαρό ουρανό μπορείτε να δείτε μέχρι το Νιου Τζέρσι, το Κονέκτικατ, την Πελσιλβάνια και τη Μασαχουσέτη. Μέσα στο κτίριο υπάρχουν 73 ασανσέρ που κινούνται με ταχύτητα 7 μέτρα το δευτερόλεπτο!


Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου (Αγίου Βαλεντίνου) πραγματοποιούνται γάμοι στον 80ο όροφο του κτιρίου. Τα παντρεμένα ζευγάρια μπαίνουν αυτόματα στο κλαμπ Empire State Building Wedding Club και μπορούν να επισκέπτονται το κτίριο δωρεάν κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου.
Γάμος στο Empire State Building

Πάνω από 30 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο αυτοκτονώντας από το πανύψηλο κτίριο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πλέον υπάρχουν φύλακες και προστατευτικά.


Σε ομιχλώδεις μέρες και σε περιόδους που περνάνε αποδημητικά πουλιά, τα φώτα του κτιρίου σβήνουν ώστε αυτά να μην μπερδεύονται και πέφτουν πάνω του.
To Empire State Building φωτισμένο.


Την εποχή της ανέγερσης 3.000 εργάτες χρησιμοποιήθηκαν για το χτίσιμο του κτιρίου και συγκεκριμένα έχτιζαν 4,5 ορόφους την εβδομάδα!
3.000 εργάτες δούλευαν πρωί βράδυ για να φτιαχτεί το υπέροχο αυτό κτίριο



Δυστυχώς, το 2001 το Empire State Building έγινε και πάλι το ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης ύστερα από την πτώση των δίδυμων πύργων. To ξεπέρασε το One World Trade Center το 2012.

Η αξία του κτιρίου ανέρχεται στα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τον δρόμο το Εmpire State Building φαίνεται να αγγίζει τον ουρανό.





Πηγή: spirossoulis.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *