Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κοντά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (Σαν σήμερα 15/4)

1983 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απένειμε τα Βραβεία Ωνάση στον σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα και στον πρίγκιπα Σαντρουντίν Αγά Χαν.

1923 η ινσουλίνη, που είχε εφευρεθεί από τον δρ. Φρέντερικ Μπάντινγκ, δόθηκε στους διαβητικούς για γενική χρήση.

1945 κοντά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα βρετανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκεντρώσεων Μπέργκεν-Μπέλσεν στη Γερμανία, όπου βρήκαν το θάνατο 35.000 Εβραίοι.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 15/4
1894 Η Αμερικανίδα blues τραγουδίστρια Bessie Smith (1894-1937), γνωστή και ως "The Empress of The Blues", γεννήθηκε στο Τσατανούγκα του Τενεσί. Μαζί με τον Louis Armstrong υπήρξαν μεγάλη επιρροή σε όλους τους μετέπειτα καλλιτέχνες της jazz. Τρία από τα ηχογραφήματα της, τα "Downhearted Blues" (1923), "St. Louis Blues" (1925) και "Empty Bed Blues" (1928) τιμήθηκαν με το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame το οποίο δίνεται σε ηχογραφήσεις που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον εικοσιπέντε χρόνια και έχουν προσφέρει στην εξέλιξη της μουσικής.

1968 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδοποιός και κιθαρίστας του συγκροτήματος RadioheadEd O'Brien (Edward John O'Brien) γεννήθηκε στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυση του το 1985 μέχρι και σήμερα. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Creep", "High and Dry", "Street Spirit", "Karma Police", "Nude" κ.α.


Αθλητισμός 15/4

15/4/1999 Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο δυο ομάδες παίζουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός, που προκρίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά κερδίζοντας στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων την Φιορεντίνα με 10-3 (1ος αγώνας 5-6), χάνει από τη Μλάντοστ και η Πάτρα, που πρoκρίνεται στον τελικό του “LEN Trophy” κερδίζοντας στον ημιτελικό την Ρεάλ Κανόε στην παράταση με 7-5 (1ος αγώνας 6-7), χάνει από την Ούιπεστ

15/4/1993 Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

15/4/1991 Ο Magic Johnson φτάνει τις 10.000 ασίστ στην καριέρα του καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Oscar Robertson (9.887). Το ρεκόρ του Johnson θα καταρριφθεί αργότερα από τον John Stockton της Utah Jazz


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *